‘Amanecer de un sueño’, òpera prima de Freddy Mas Franqueza, s’estrena a Pego

Des del diumenge 5 de desembre i fins el dimecres 8 de desembre es podrà veure al Cinema Municipal de Pego la primera pel•lícula del jove cineasta pegolí. Mas Franqueza ha destacat de l’argument del film que “encara que la pel•lícula tracta de l’amor entre persones i de valors com l’entrega desinteressada, la comprensió i el perdó, a través de la història del meu iaio també pretenc donar a conèixer a la societat la malaltia d’Alzheimer”. El dimarts, 7 de desembre, a les 21:15 hores, després de la projecció de la pel•lícula hi haurà un fòrum, organitzat per l’Ateneu 2000, sobre l’Alzheimer i el món del cinema valencià.
Després d’un llarg periple viatjant pel tot el món per a presentar-se a diferents festivals de cinema internacionals. Després de rebre 8 premis internacionals i 39 nominacions i candidatures en seccions oficials a concurs i unes altres tantes en seccions oficials paral•leles. Després de rebre altres reconeixements, tant el film com el seu director, l’últim de mans, el premi cine de l’any 2010, per part de la Cartelera de Levante-EMV. Després de tot això, ‘Amanecer de un sueño’, l’òpera prima del pegolí Freddy Mas arriba al poble natal del director.

El diumenge, 5 de desembre s’estrena aquesta pel•lícula que té com a protagonista a Héctor Alterio que representa l’esperit de l’avi del cineasta pegolí, Pascual Sardina, com explicava el mateix Freddy Mas:

Freddy Mas Franqueza resumeix l’argument de ‘Amanacer de un sueño’ ressaltant que “encara que la pel•lícula tracta de l’amor entre persones i de valors com l’entrega desinteressada, la comprensió i el perdó, a través de la història del meu avi també pretenc donar a conèixer a la societat la malaltia de l’Alzheimer per a ajudar als que la patisquen ells mateixos o alguns dels seus familiars”.

‘Amanecer de un sueño’ compta amb l’actor Héctor Alterio com a protagonista, en el paper de Pascual, l’avi. El repartiment el completen Alberto Ferreiro (La senyora-TV-, Soldados de Salamina, Noviembre, La Mala Educacinó, Princesas, Las 13 Rosas), Mónica López (Acusats, Zoo –TV-) i Aroa Gimeno (Valientes, Sin tetas no hay paraiso, 700 Euros, Amar en Tiempos Revueltos –TV).

Tot i treballar amb actors i actrius de renom internacional com Héctor Alterio, Mas Franqueza, subratllava que en el rodatge s’ha creat una “relació d’amistat”. A més aclaria que ell és “una persona d’equip” i és per això que “jo treballe en equip i per a l’equip i des del màxim respecte i complicitat amb l’equip”, això va dur, segons relatava el director pegolí que “quan l’equip va acabar la pel•lícula va estar volent rodar més setmanes i voler estant treballar més perquè havien fet alguna cosa que creien que era molt important”.

La pel•lícula, produïda per Clàudia Peris i Ruben Guillem té una durada aproximada de 97 minuts i compta amb el recolzament del Ministeri de Cultura i l’Institut Valencià de Cinematrografia. ‘Amanecer de un sueño’ es projectarà a Pego des del 5 fins el 8 de desembre, a les 7’30 de la vesprada i a les 10’30 nit. El dimarts, 7 de desembre, després de la projecció, sobre les 21:15 hores, hi haurà un fòrum, organitzat per l’Ateneu 2000 en què s’abordarà la malaltia de l’Alzheimer i l’actual cinema valencià.

485 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!