L’Agrupació Musical de Pego redueix actes per la disminució de les ajudes econòmiques

El que ha mantingut per a celebrar el dia de la patrona de la música, Santa Cecília és el concert en el seu honor, que tindrà lloc el dissabte, 4 de desembre, a les 7 de la vesprada, al Teatre Municipal. El diumenge, 5, a les 12 del migdia se celebrarà la missa en honor a Santa Cecília amb la Col•laboració de la Coral i la Rondalla del CEAM.
Per a la música de banda corren temps convulsos i això es pot comprovar en la salutació que el president de l’Agrupació Musical de Pego, Llorenç Seguí, fa al llibre d’actes en honor a Santa Cecília, la patrona de la música. Tot i que declara que “aquests són dies de festa, dies de passar-ho bé i oblidar-se del treball i l’esforç realitzat durant tot l’any”. No obstant, Llorenç Seguí, parla de la crisi perquè a l’Agrupació Musical de Pego li afecta significativa. De fet, s’han vist obligats a disminuir “actuacions i d’aquestes algunes retardant el cobrament”, així mateix, han vist reduïdes “les subvencions de l’escola de música i altres situacions que ens veiem obligats a passar”. Per tot això la Junta Directiva de l’Agrupació Musical de Pego s’ha vist “obligada a reduir la nostra festa en honor de Santa Cecília”.

Es lamenta Seguí que “el més penós de tot és que aquesta situació afecta la qualitat de l’ensenyament, disminuint el sou dels professors, reduint hores de classe per poder mantenir les mateixes quotes per les classes de música”. Tot això fa que el president de l’AMPego agraisca “als socis, músics, pares, alumnes i claustres de professors l’esforç que estan fent perquè les coses isquen el millor possible”.

En aquest concert José Miguel Fayos serà el director convidat. Aquest assegura que “en els pocs mesos que porta dirigint l’Agrupació Musical de Pego ja ha pogut gaudir de l’hospitalitat i amabilitat d’aquest poble”. Així mateix, Fayos subratlla que “sempre he cregut que una societat musical és el referent cultural més important d’un poble”, d’una banda pel seu component artístic, “perquè tot el món pot gaudir dels concerts i les actuacions al carrer” i de l’altre, pel seu component social, “que uneix persones i els fa treballar en conjunt per una mateixa meta”.

El director convidat de la banda, felicitava l’entrada a la banda de Patrícia Lloret Bordes i Josep Gómez Alemany, els nous educands que s’incorporen enguany a la formació. També felicitava a Mª José Company Romà i Carles Alemany Arbona perquè enguany compleixen 25 anys de músics.

Pel que fa als actes de l’Agrupació Musical de Pego, enguany avança el seu concert de Santa Cecília i tindrà lloc el dissabte, 4 de desembre, al Teatre Municipal a les 7 de la vesprada.
430 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!