Els 75 anys de Biblioteca Municipal li posa rostre a la narrativa de ficció i a la poesia pegolina

Avui es presenta a la Casa de Cultura de Pego, a les 8 de la vesprada, el llibre ‘Escriptors de Pego’, la primera obra que recull a 17 escriptors i escriptores de Pego de o assentats a la localitat que han triat la literatura de ficció o la poesia per a expressar-se. L’acte pretén donar continuïtat a les diferents activitats que s’han anat desenvolupant al llarg de l’any per a celebrar l’efemèride de la biblioteca pública municipal.
Aquesta vesprada a les 8, es presenta a la Casa de Cultura una obra de no ficció, ‘Escriptors de Pego’; un recull dels autors i les autores de Pego o assentats al municipi que escriuen narrativa de ficció i poesia. La idea neix dins la globalitat d’activitats que s’han anat desenvolupant al llarg de l’any a la Casa de Cultura i la biblioteca per a commemorar els 75 anys del temple dels llibres. Fonts autoritzades asseguren que aquest tipus de publicació és la primera d’aquestes característiques. També expliquen aquestes fonts que es va pensar en ella perquè a Pego hi ha una quantitat important d’escriptors i escriptores. De fet, asseguren que s’ha hagut d’acotar la temàtica per a poder ajustar-se al pressupost disponible per a la publicació, ja que comptant historiadors i assagistes, se sumen més de 30 escriptors o escriptores de Pego.

Així, finalment seran 17 els que s’inclouen a ‘Escriptors de Pego’, autors i autores que abracen un ampli ventall d’edats, ja que s’han tingut en compte els darrers premis Sambori de narrativa, premis que atorga Escola Valenciana en les Trobades d’Escoles en Valencià.

‘Escriptors de Pego’ és el paradigma de la continuïtat de les diferents presentacions de llibre que s’han anat duent a terme durant tot aquest any –de fet encara en queden dos. És una manera de deixar plasmada la gran varietat d’estils literaris i el nodrit nombre de representants de la ploma que ha engendrat Pego. Alhora aquesta publicació és una forma de donar rostre als llibres.

Durant la presentació, a més de la intervenció de la regidora de Cultura, Elvira Ciurana, s’aniran alternant les actuacions de Trescant, una nova formació musical pegolina composada per tres músics amb experiència i les lectures de diferents fragments literaris o poemes de la veu dels seus propis autors i autores.

La cita, aquesta vesprada, a les 8 a la Casa de Cultura.


331 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!