Carolina Sala, centre educatiu intel•ligent

El passat 10 de març de 2010, en la inauguració oficial del CEIP pegolí, el director aprofitava la presència del conseller d’Educació per a oferir el Carolina Sala com a centre pilot del nou model de centre educatiu intel•ligent, basat en les noves tecnologies. Ja en aquell moment el conseller va acceptar estudiar la proposta i que ara comença a ser una realitat.
Després d’un llarg període de retard en l’execució del nou edifici del centre educatiu pegolí Carolina Sala, finalment, el 10 de març de 2010 aquest s’inaugurava oficialment, amb la presència del conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora. En aquell moment, en el discurs d’obertura oficial del nou centre educatiu el seu director, Joan Siscar, va aprofitar l’ocasió “per a oferir-nos com a centre pilot del nou model del centre educatiu intel•ligent”. Un programa que pretén incentivar la introducció de les tecnologies de la informació i de la comunicació en l’educació i l’intercanvi d’experiències entre el professorat, facilitant així el procés educatiu dels estudiants del País Valencià.

En aquell moment, el conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, recollia el guant de la proposta i l’arreplegava “en satisfacció”. Font de Mora qualificava d’excel•lent aquest model per a “desenvolupar les noves tecnologies, les tecnologies de la informació i la comunicació en la xarxa pública educativa”.

Si el curs passat només hi havia un col•legi dins aquest programa educatiu basat en les noves tecnologies, en el present curs la Conselleria d’Educació ha determinat autoritzar en el programa de pilotatge de centres educatius intel•ligents 18 col•legis. 6 d’ells a la província d’Alacant, i entre ells el CEIP Carolina Sala de Pego i el José Maria Paternina de Calp. 5 col•legis de la província de Castelló i 7 centres educatius de la província de València.

Els centres educatius intel•ligents tenen com a objectiu facilitar l’accés a les tecnologies de la informació i de la comunicació des de la totalitat dels espais docents que hi ha en un centre educatiu, és a dir, tant en les aules com en l’administració. Així a les aules es disposarà de pissarres digitals i canons per a projectar allò que els llibres de text, elaborats tenint en compte un ensenyament multimèdia, tenen preparat. Pel que fa a l’administració, tots els ordinadors estan ja connectats a un ordinador mare que centralitza la informació i la facilita d’una manera ràpida a cada usuari que disposa del seu codi i contrasenya individual. Les pissarres digitals també estaran totes connectades a aquest ordinador central que distribuirà la informació.

Des de la Conselleria d’Educació s’assegura que amb aquest tipus d’ensenyament s’estalvia un 80% d’energia, ja que el manteniment recau en un sol ordinador, que seria l’ordinador mare.

Des de la direcció del col•legi públic Carolina Sala s’ha informat que l’acceptació d’aquest programa de centre educatiu intel•ligent comporta el compromís, per part del professorat, d’una formació específica en noves tecnologies i de la seua posterior aplicació a les aules. Així, apuntaven que aquest model implica un canvi metodològic total i que s’avaluarà a final de curs per tal de comparar els resultats d’un any amb el sistema ‘analògic’, podríem dir, i el digital.

La instal•lació del programa corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, amb un cost aproximat d’uns 30.000 euros i que implica aportar 14 pissarres digitals amb els seus respectius projectors i els 50 ó 60 ordinadors que necessita el centre per a funcionar. No obstant, la lletra menuda, que no es va descobrir fins a fa poc, deixa en mans de l’Ajuntament, en este cas de Pego, la preinstal•lació del nou sistema intel•ligent, és a dir, tot el cablejat i els suports per als canons, entre d’altres coses. Això es traduirà en un cost que pot rondar entre els 4.000 i els 6.000 euros que haurà d’aportar l’Ajuntament de Pego.

Pel que fa al material, a dia d’avui encara no ha arribat al CEIP Carolina Sala, tot i que està previst que ho faça en breu. De fet, el professorat ja està funcionant amb el sistema informàtic que aporta el programa. Des de la direcció del centre s’espera que en el transcurs d’aquest curs s’active la totalitat del programa.
348 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!