El Bloc obri la porta a Esquerra Pego

La secretària local del Bloc de Pego ha remés una nota de premsa en la que fa públics els contactes mantinguts, des de principis de la tardor, amb Esquerra Pego. Conxa del Ruste assegura que “hem vist que hi ha unes coincidències que fan possible que treballem junts” i és per això que el Bloc els convida a integrar-se a la seua llista com a independents. Tot i això, el Bloc es cura en salut i afirma que “si Esquerra opta per fer una llista, respectarem la decisió però que assumisquen la responsabilitat”.
És una realitat que des de fa un temps ençà els partits polítics es mouen pensant en les properes eleccions autonòmiques i municipals. Així no és d’estranyar el que ha fet públic la secretària del Bloc de Pego, Conxa del Ruste, en una nota de premsa remesa als mitjans de comunicació comarcals. En ella del Ruste fa públic que hi hagut contactes amb Esquerra Pego, amb l’objectiu d’analitzar les coincidències programàtiques d’ambdós partits per veure si casaven.

Així, Conxa del Ruste desvela en la nota de premsa que “des de principis de la tardor, el col•lectiu del Bloc de Pego ha mantingut reunions de treball amb Esquerra”. També aclareix la secretària dels nacionalistes pegolins que ho feren “convidats els dos a la primera d’elles per un mediador, representant d’un grup de gent que creu que deuria d’existir una proposta única a l’espai ideològic de l’esquerra nacionalista en la nostra localitat”. A eixa primera reunió i a les posteriors que s’han dut a terme van acudir diferents membres del Bloc per tal de compartir amb els membres d’Esquerra, “els nostres punts de vista, els nostres principis programàtics i la nostra manera de veure la política”.

En eixes reunions, descriu Conxa del Ruste, “hem ficat damunt la taula les nostres postures davant molt temes, i hem vist que hi ha unes coincidències que fan possible que treballem junts i per això els convidem i mantenim les portes obertes per a que formen part del nostre projecte, trobant-nos com ens trobem en un procés d’elaboració programàtica de cara als comicis del proper mes de maig”. La secretària del Bloc afirma que “estem en disposició de sumar amb tots els que comparteixen amb nosaltres molts objectius i projectes, per a conformar opcions de govern eficients al nostre poble i ens agradaria poder aprofundir la tasca que hem començat”.

Del Ruste fa història i afirma que “el Bloc Nacionalista Valencià és un partit amb molta història a la nostra localitat i en la majoria de pobles valencians. Des de fa no fa 30 anys venim realitzant la nostra tasca i portant avant la nostra ideologia i en l’actualitat, comptem amb representants a les Corts, que defensen els interessos dels valencians amb una contundència que no trobem al principal partit de l’oposició, en contra d’un govern garant de les despeses faraòniques i la corrupció. En eixe ordre de coses, el Bloc es presenta a Pego com un partit de ideologia progressista, valencianista, d’esquerres, ferm defensor del nostre patrimoni, tant cultural com natural i en eixa postura volem sumar a totes les persones que vulguem fer del nostre poble un poble millor, preservant-lo de la corrupció política i aprofitant tot el seu potencial per a desenvolupar-lo de forma sostenible i donar uns millors serveis als seus ciutadans”.

Afegeix la secretària del Bloc de Pego que “inicialment el Bloc en els comicis que vam treure participació a l’Ajuntament va ser en una llista que inicialment era del PSPV i després, en les següents eleccions ja vam anar amb una candidatura independent”. Aquest retrocés en el temps venia a compte perquè l’Assemblea dels nacionalistes pegolins va decidir la setmana passada “convidar als tots afiliats i simpatitzants d’Esquerra a les nostres assemblees per poder fer un projecte comú, però, això sí, sota la llista del Bloc com a persones independents”.

Afirma la secretària del Bloc de Pego que “en estos moments de greu crisi que estem travessant, el Bloc treballarà per impulsar el teixit econòmic de la societat pegolina tant en el sector agrari, com en el comerç, el turisme, la indústria i la resta de serveis per a poder, entre tots, eixir del clot on l’especulació i la crisi financera ens han ficat. En aquesta il•lusionant tasca esperem comptar amb tots els que vullguen participar, siguen afiliats, amics, simpatitzants o senzillament companys de viatge”.

Adverteix del Ruste al final de la seua nota de premsa que “si Esquerra opta per fer una llista respectarem la decissió però que assumisquen la responsabilitat”. No deixa d’insistir, però la secretària dels nacionalistes pegolins que “des del Bloc creguem, sincerament, que la millor opció és la d’integrar-se en la nostra llista com a independents”. Alhora del Ruste declarava que trie el que trie Esquerra, “la feina que hem fet tots aquests mesos, no és una feina perduda de cap manera, ja que ens hem conegut més, hem establit sinèrgies i pense que pot donar fruits”.


427 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!