La Clandestina avança la música festera als carrers de Pego

Ho feia dimarts passat en concert de Festes. Una cita que s’ha fet ineludible, al davant de l’ermita de Sant Josep. La Clandestina es va acompanyar de la Colla de l’Associació cultural de dolçainers i tabaleters de la Safor.
14 anys després de la seua fundació, l’any 2000, la Colla de dolçaines i tabals de Pego, La Clandestina, estrenava el seu segon treball discogràfic, un recopilatori de música festera, principalment de marxes mores i cristianes composades especialment per a les filades de Pego, sota el títol ‘Festa Clandestina’. Destacava La Clandestina la imprescindible col•laboració de l’Agrupació Musical de Pego per a l’enregistrament d’este nou treball.
Els primers en pujar a l’escenari que suposa la placeta que precedix l’ermita de Sant Josep van estar els membres de la Colla de l’Associació cultural de dolçainers i tabaleters de la Safor. El seu director artístic, Pere Molina agraïa la invitació de La Clandestina.En la segona part, La Clandestina ocupava els seus seients per a interpretar algunes de les peces que integren ‘Festa Clandestina’. Començaven amb ‘Víctor’, la coneguda marxa cristiana dedicada a Victor Puerto, qui ostentà el càrrec de capità cristià en la ‘filà’ Creuats de Concentaina l’any 1983. El presentador de l’acte va estar la veu de ‘La Manta al Coll’, el programa dels dissabte de matí a Ràdio Pego, Xavi Morant. El director artístic de La Clandestina, el pegolí Josep Mengual Femenia.
‘Festa Clandestina’ conté una peça que no és una marxa (mora o cristiana), es tracta de ‘Paula Orihuel’ un pasdoble composat pel membre de la colla Antoni Lloret per a la Fallera Major Infantil de 2013 de la Falla La Font. Paula Orihuel li ho reconeixia públicament i amb un detall. Antoni Lloret declarava que està encantat de formar part de La Clandestina “una colla que se supera dia a dia, tot i que costa, que s’ha de treballar, però eixe és el repte i ahí està el valor de les persones que es dediquen a fer música, cada vegada superar-se”.
692 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!