La campanya ‘No vull pagar’ s’estén a la Marina Alta

La campanya consistix a no pagar els peatges de les autopistes. Va nàixer a Catalunya i s’ha estès a alguns punts del País Valencià. Es reclama que les autopistes catalanes i també les valencianes, ja estan amortitzades. A la Marina Alta, ERPV denuncia que una militant ha estat retinguda i multada al peatge de l’AP-7 d’Ondara per negar-se a pagar.
Amb un senzill gest s’encetava la campanya ‘No vull pagar’ a Catalunya. Una iniciativa que també s’ha estès per la Marina Alta i altres comarques valencianes com la Safor o la Ribera amb la finalitat de no pagar més peatges a les autopistes perquè, asseguren els promotors de la iniciativa, una plataforma ciutadana, estes vies de comunicació ja estan amortitzades.

Informa la Plataforma No Vull Pagar que “no pagar un peatge no es considera una infracció”. “Els insubmissos dels peatges poden rebre una multa per l’import del tram d’autopista no pagat”. Ara bé, assenyala la Plataforma, “si l’import superés els quatre-cents euros es consideraria delicte”.

Un altre punt del que informen és que “el personal d’autopistes no té dret a demanar-te el DNI”, que “el llum roig o verd del peatge no és un semàfor de trànsit”. No obstant això, “si [el conductor] se’n va amb el semàfor en vermell se’l podria sancionar per haver infringit el reglament de circulació; per això molts conductors, malgrat ser convidats a passar en vermell, s’hi neguen, al•legant que no els poden obligar a cometre una infracció. Si es passa en verd en cap cas s’infringeix el codi de circulació”.

Una de les qüestions que també assenyala la Plataforma ‘No Vull Pagar’ és que “retenir-te al peatge per no voler pagar és una retenció il•legal i pots denunciar-la”.

No obstant això, a la Marina Alta ERPV denuncia que el passat dilluns 7 de maig, Raquel Gómez Paredes, militant d’Esquerra Republicana, va estar retinguda al peatge d’Ondara per negar-se a pagar, afegint-se a la campanya #novullpagar.

Com ha declarat la pròpia Raquel, “no es tracta d’anar contra ningú sinó, més aviat, exigir el respecte als drets dels nostres ciutadans que paguen unes infrastructures ja amortitzades, ja que el termini d’amortització va vèncer fa anys, i només la mala gestió dels actuals dirigents va permetre una pròrroga absolutament injustificada. No és raonable que als valencians se’ls exigisca uns costos, ja pagats, que no se’ls reclama a la resta de ciutadans de l’Estat” afirmava.

També va ser sancionada per la guàrdia civil, per “obstaculitzar el pas de vehicles” tot i que no va transgredir cap norma del codi de circulació vigent i, a més a més, dins de l’àmbit de les instal•lacions d’una empresa privada.

Este fet ha provocat que des d’Esquerra-Marina Alta se sumen a la campanya #novullpagar, i avancen que continuaran protestant contra la injustícia dels peatges.
399 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!