Demà Marxa Verda per a denunciar la insostenible situació del camp valencià

Convocada per l’Associació Valenciana d’Agricultors. L’eixida a les 10 del matí des d’Oliva. Les diferents marxes verdes convocades per AVA-ASAJA, tenen com a objectiu, a més de denunciar la insostenible situació del camps valencià, mobilitzar la societat civil per tal de reivindicar uns preus dignes en origen dels productes agrícoles; el futur dels joves llauradors i el reconeixement de la professió agrària a tots els nivells.
L’assemblea general de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) aprovava a finals de març, per unanimitat, la convocatòria d’una intensa i perllongada campanya de mobilitzacions per protestar per la insostenible situació que travessa el sector agrari. Les protestes s’articulen entorn de la celebració d’una “marxa verda” en totes les comarques durant un període de temps comprès entre els mesos d’abril i maig. “Els agricultors valencians ens trobem al límit de les nostres possibilitats de subsistència”, va manifestar el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, davant els gairebé 200 compromissaris que van assistir a l’assemblea general de l’entitat celebrada a València. “Estem en números vermells des de fa molt temps -va prosseguir-, les pèrdues s’acumulen i les xifres d’abandó d’explotacions es disparen, però malgrat totes les dificultats anem a lluitar pel nostre futur, al carrer i on sigui necessari fer-ho”.

Efectivament, una temporada més, l’exercici agropecuari s’està saldant amb un balanç calamitós. Només en la citricultura els productors valencians acumulen a hores d’ara de la campanya unes pèrdues de 112 milions d’euros com a conseqüència directa de l’enfonsament generalitzat de les cotitzacions. A això s’ha d’afegir, apunten des d’AVA “que l’abandó de terres de cultiu no deixa de crèixer i que els polítics i els diferents governs no li presten cap atenció al sector o es dediquen a avalar acords com el que acaba de firmar-se amb el Marroc, o a plantejar una Política Agrària Comuna (PAC), que perpetua la històrica discriminació de l’agricultura mediterrània.” Afirmen des de l’organització agrària que “El que està succeint és intolerable i hem decidit dir prou”.

La marxa verda que tindrà lloc demà a la Safor, però a la que també es convoca a participar a les localitats de la Marina Alta com Pego, eixirà a les 10:30 del matí des de l’entrada nord d’Oliva, des d’enfront de la Caserna de la Guàrdia Civil i transcorrerà per la N-332 per tal de cridar l’atenció de tots els conductors que per allí passen cada. Estos podran veure una dotzena de tractors, la pancarta reivindicativa amb els dirigents de l’organització convocant i a centenar de llauradors de base. Passaran per l’Alqueria de la Comtessa, Palmera, Bellreguard, arribant, sobre les 13:30h., a la Plaça de l’Ajuntament de Gandia, lloc on es llegiran diferents manifestos per part dels delegats d’AVA a la Safor.

Les diferents marxes verdes convocades per AVA-ASAJA, tenen com a objectiu mobilitzar la societat civil per tal de reivindicar uns preus dignes en origen dels productes agrícoles; el futur dels joves llauradors i el reconeixement de la professió agrària a tots els nivells.
643 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!