Esquerra Unida i Esquerra Republicana acorden concórrer juntes a les eleccions locals

Es tracta d’un acord de mínims amb quatre pilars fonamentals: justícia social, transparència, participació i cultura pròpia del País Valencià. L’acord està obert a sumar altre forces i col•lectius.
Els reis d’Orient sembla que hagen portat un bon regal a Esquerra Republicana i a Esquerra Unida de la Marina Alta. I és que dimecres passat anunciaven públicament l’acord al que han arribat per a concórrer conjuntament a les eleccions municipals de 2015. L’anunci el realitzaven a Dénia el coordinador comarcal d’Esquerra Unida, Òscar Ramírez i el president d’Esquerra Republicana a la Marina Alta, Saül Ortolà.Font: Esquerra Republicana Marina Alta


El també portaveu d’Esquerra Pego, Saül Ortolà, explicava a Ràdio Pego que esta unió ve per les reiterades trobades de les dos formacions “lluitant a peu de carrer”, el que assegura, “és normal que acabes buscant organitzar-te políticament amb la gent amb la que estàs treballant i amb la que estàs trobant-te ajudant a la gent”. Amb esta base, Esquerra i Esquerra Unida van decidir buscar una fórmula de mínims per a intentar, sumar també a gent o organitzacions que apareixen novament al panorama polític per a intentar crear una candidatura d’ample aspecte que aporte les idees de l’esquerra de sempre, més la regeneració democràtica que aporten altres formacions”.Font: Esquerra Republicana Marina Alta


L’acord de mínims es basa en quatre pilars fonamentals:
-La justícia social
-La transparència
-La participació.
-La cultura pròpia del País Valencià

El nom en què concorreran estes dos formacions polítiques a les properes eleccions municipals. No obstant això, Ortolà avançava que “s’està treballant ens alguns pobles sota la plataforma Guanyem con són Ondara o Dénia […] A Xàbia hi ha un nucli de Reiniciem Xàbia, com a Benissa”. El president d’Esquerra Marina Alta assegurava que “on estan formant-se plataformes aglutinadores de l’esquerra transformadora allí estarem”. Així mateix, apuntava que a Pego “ens presentem com una coalició de partits Esquerra Republicana – Esquerra Unida” i també anunciava en primícia que presentaran eixa candidatura el 31 de gener a la Casa de Cultura de Pego amb el diputat d’ERC, Joan Tardà i la cap de llista d’EU a les Corts Valencianes per Alacant, Esther López, on desvelarem la configuració de la candidatura i gran part de la gent que hi formarà part”.

Per part d’EU, Òscar Ramírez ha destacat que “la idea és que les institucions estiguen més properes a la ciutadania i que es preocupen més del treballador que de l’empresari” a més ha afegit que “promourem que els treballadors de les empreses que contracte l’administració, puguen tenir contracte d’assalariat i no d’autònom, per fomentar el treball digne”.

Segons explica la nota de premsa remesa als mitjans, “les candidatures de l’esquerra transformadora tindran una base assembleària, com les organitzacions que en formen part, i pretenen regenerar la política comarcal i posar les institucions al servei de les ciutadanes i ciutadans”.
490 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!