L’Ajuntament de Pego incorpora tres nous esports a l’ordenança fiscal de prestació de serveis d’escoles esportives

Estes tres modalitats són: atletisme, voleibol i futbol sala. Estos esports no estaran federats sinó que les competicions en les que participen estaran sota el paraigua del CEMA i seran d’àmbit comarcal. El preu és de 70€ per curs i any.
Durant el plenari ordinari de gener, el primer de 2015, s’ha aprovat, amb 8 vots a favor, els de l’equip de govern (PSPV i CdP) i 8 abstencions, les de l’oposició (PP i Compromís), la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l’utilització d’instal•lacions esportives i prestació de serveis d’escoles esportives. Esta modificació, explicava el regidor d’Esports, Raül Tamarit, ha vingut donada pel creixement, al poble de Pego, de tres esports que fins ara no havien tingut massa presència però que està augmentant, any rere any, el nombre de joves practicants. Estos tres esports són: atletisme, voleibol i futbol sala.
Estos tres nous esports que s’incorporen a la taxa i que tindran un preu de 70€ per curs i any, competiran en les lligues comarcals que organitza el Consorci Esportiu de la Marina Alta, el CEMA. D’altra banda, també inclou esta modificació de l’ordenança una pujada de 5€ per a la realització de gimnàstica de manteniment. Si l’any passat es van pagar 20€ per curs, a partir d’ara seran 25€.
Des de Compromís, Conxa del Ruste manifestava “no tenir massa problema en el que és la taxa en sí, però sí que tenim un problema en la cobertura d’este tipus de vacants”. Explicava la portaveu de Compromís que “l’any passat es va crear o es va modificar una borsa d’ocupació de monitors esportius i, de sobte, passem a cobrir les vacants de monitors esportius amb personal contractat d’una empresa per consultoria, assistència o el contracte públic que siga”. Davant este canvi, Compromís demanava informació sobre “com s’ha licitat, per què s’ha canviat i perquè hi ha una sistemàtica tan variada de cobertura de vacants de monitors esportius”. En definitiva, des de Compromís volen saber “que tot és transparent, legal i com toca”.
Ciutadans de Pego recolzava la postura de la modificació. Carmelo Ortolà afirmava que és cert que hi ha diverses modalitats de prestació de serveis, alhora però, també assegurava que “hi ha tota una sèrie d’activitats que estaran millor regulades amb la modificació de l’ordenança de taxes i seran molt més transparents quan es pague eixa taxa directament des de l’Ajuntament de Pego”.
El PP anunciava la seua abstenció. Maite Ferrándiz plantejava “per què de cada esport es paga un preu diferent?” i criticava que eixes diferències en els preus de les matrícules portaven, en algunes ocasions, a haver de triar un esport pel seu cost i no perquè li agrade més al xiquet o la xiqueta que el practica. Així, el PP, en considerar “que el plantejament no és correcte” suggerien que “l’ordenança s’hauria de refer sencera”.

El regidor d’Esports, Raül Tamarit, apuntava que les diferències de preus venen associades a les diferències entre el que suposa la gestió d’un club i d’una escola esportiva. Entre altres diferències sobre les taxes d’uns i altres esports, comentava Tamarit que l’atletisme, el voleibol i el futbol sala no participaran en competicions federatives que suposen fitxes més cares, sinó comarcals organitzades pel CEMA.
A més, Tamarit explicava que la regidoria ha optat per contractar una empresa anomenada ‘Fem esport’ i formada per tres esportistes de Pego “perquè tenim mancança de monitors, ja que l’Ajuntament de Pego actualment només disposa d’una coordinadora i un monitor i tenim molta demanda d’esports”.
L’alcalde, Enrique Moll aclaria que la decisió de contractar una empresa externa i no agafar directament monitors de la borsa, ve motivada perquè el departament d’Intervenció no autoritza contractar.
Paqui Orihuel preguntava com és que l’atletisme, que ja fa anys que es practica al municipi, s’inclou en esta modificació de l’ordenança esportiva. La resposta de Raül Tamarit apunta l’increment de joves que decidixen practicar esports i la capacitat per a coordinar-los del Club Dorsal 19. I és que actualment hi ha al voltant de 70 atletes apuntats d’edats ben diverses, una xifra que “desborda” el Club.
623 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!