En tres anys es quatriplica el nombre de vivendes de nova construcció a Pego

En 2005 es van concedir 577 noves llicències d’obra enfront de les 152 que es van atorgar en 2002
“La construcció en esta ciutat està vivint un moment excel•lent, situant-nos al capdavant de la comarca quant al nombre de noves llars en edificació”. Durant la jornada de hui l’Alcalde de Pego, el popular Carmelo Ortolà, ha presentat un informe de l’Oficina Tècnica d’Urbanisme que desvela que el nombre de llicències d’obra per a la construcció de noves vivendes en el municipi s’ha multiplicat per quatre des de 2003.

En concret, si en el període comprés entre 1996 i 2002 es van concedir 677 noves llicències d’obra, des que el tripartit va entrar a gestionar el govern municipal en 2003 s’ha aprovat l’execució de 1422 noves vivendes. Per anys, ha afirmat el Primer Edil, “destaca 2005 perquè van ser fins a 577 els permisos d’obra major que es van concedir en la Junta de Govern Local dels dimarts, aconseguint un pic històric que mai s’havia registrat en la nostra població”.

Per a Ortolà “la previsió per a este exercici és també excel•lent, perquè ens trobem a finals de setembre i ja hem arribat a les 281 llicències, havent-hi altres que encara està en curs el seu estudi i a hores d’ara encara no han sigut aprovades”. En mateix informe reflecteix que han sigut 2099 vivendes les que s’han construït a Pego en els últims deu anys.

No obstant, l’Alcalde de Pego ha assegurat que “a pesar d’estes xifres que parlen per si mateixes, encara hi ha constructors del poble que critiquen este govern argumentant que era amb l’anterior govern independent quan este poble vivia una immillorable situació urbanística gràcies a la gestió municipal”. Segons Ortolà “no entenc d’on trauen estes idees, perquè les dades parlen per si sols i simplement de pegar una volta per la població podrem observar el nombre d’edificis en construcció i les dimensions d’eixos projectes”.

Des de l’Ajuntament de Pego s’ha assegurat que l’abastiment d’aigua i de serveis per a totes estes noves edificacions està garantit “perquè la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ens ha permès recentment poder utilitzar per al consum humà l’aigua d’un nou pou del terme municipal”. Per al Primer Edil “hem de tindre en compte que segons creix Pego també s’amplien els serveis necessaris, i un exemple d’això és que al fer-se el municipi més gran fa unes setmanes es va obrir una nova farmàcia en un sector de la població on este servei estava desatès”.

D’altra banda, Carmelo Ortolà ha assegurat que l’ingrés de les taxes corresponents per les noves edificacions “està permetent sanejar les arques municipals a poc a poc, amb la qual cosa espere acabar esta legislatura amb una economia municipal sanejada tal com vam prometre tots els partits polítics de la coalició”. L’Alcalde ha assegurat que “el convertir Pego en una ciutat no ha de preocupar-nos, ja que sense perdre la nostra identitat de poble estem invertint en el futur tant el nostre com dels nostres fills”.
291 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!