En marxa el programa OPEA, programa d’inserció sociolaboral, a Pego

Fa dues setmanes que cada dilluns i dijous, les persones desocupades poden accedir a tutories individualitzades, sessions grupals per a la recerca de treball i tallers d’entrevistes. El programa d’orientació per a l’ocupació i l’autoocupació estarà actiu fins el 31 de març.
A juny van ser 851 les persones aturades a Pego, 3 persones menys que durant el mes de maig. Una baixada poc significativa, però baixada, al cap i a la fi, un signe que fa trencar la tendència a l’alça dels mesos passats que havien arribat al seu màxim el mes de maig, amb 854 persones sense feina a Pego.

Per a intentar solventar aquest problema des de Creama, amb col•laboració amb el Servef, s’ha tornat a activar, des de fa dues setmanes, el programa d’inserció sociolaboral OPEA, és a dir, d’Orientació per a l’Ocupació i l’Autoocupació. Aquest servei arriba a Pego cada dilluns i dijous per a atendre aquelles persones derivades del Servef, però al que poden acudir persones interessades en formar-se, sempre que aquestes acrediten estar desocupades.

A través de l’OPEA es realitzen tutories individualitzades, una eina bàsica per tal de derivar les accions que més s’acoblen a cada perfil. El programa contempla un mínim de sis tutories per persona per tal d’anar completant el perfil laboral necessari per a orientar i derivar millor cada persona cap al seu camp professional o un altre pel que presente aptituds. La segona fase del programa comporta sessions grupals de recerca de treball, grups que són homogenis tenint en compte, en primer lloc, l’orientació laboral de les persones que hi participen. També es duen a terme tallers d’entrevistes. Des de l’OPEA també es pot accedir al desenvolupament d’aspectes personals si la tècnica ho considerara convenient.

L’objectiu d’aquest programa és, per descomptat la inserció laboral de les persones que han perdut la seua feina o de les persones que s’incorporen per primera vegada al món laboral.


485 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!