Els tradijocs se celebren el diumenge a Gata

Al voltant de 700 escolars de tota la comarca estan convocats a la VI edició dels Tradijocs que volen mantenir l’esperit amb el que van nàixer, el de promoure els jocs de carrer i la interrelació entre els xiquets i xiquetes. És complicat en aquests temps que corren imaginar-se a un xiquet i a una xiqueta agafant un clarió i dibuixar al terra quatre ratlles que es transformaran en un sambori, per exemple, si tenim en compte que els xiquets i xiquets d’avui en dia són de la generació informàtica, basada en els jocs d’ordinador, que tant de temps els absorbeixen. Fora de la polèmica que poden comportar aquests jocs dins la comunitat educativa, els Tradijocs de la Marina Alta volen mantenir l’esperit dels jocs de carrer, que aquestos no es perden per la seua senzillesa i per la comunicació implícita que comporten.

Els Tradijocs de la Marina Alta tornen este diumenge de matí a Gata, on estan convocats vora 700 escolars de distints punts de la comarca. La regidoria d’Esports de Gata i el Consorci Esportiu de la Marina Alta (CEMA) ho tenen tot a punt per a celebrar esta VI edició dels Tradijocs que manté l’esperit amb el que va nàixer: promoure els jocs de carrer i la interrelació entre els xiquets, jocs tan coneguts pels pares i mares com trompa, boletes, sambori, birles, cementiri, raspall, mocadoret, set i mig i carrera de sacs.

Un total de 19 poblacions es donaran cita a Gata per a participar de les distintes activitats lúdico-esportives: Pego; Jesús Pobre; Benidoleig; Benitatxell; La Vall de Laguar; Benissa; Xaló; Teulada; Calp; Gata; Pedreguer; Ondara; La Rectoria; Dénia; Murla; Els Poblets; El Verger; Xàbia i Orba.

517 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!