El cuiner pegolí més internacional, Evarist Miralles, opta a convertir-se en el millor cuiner d’Espanya

És un dels 10 aspirats a aquest títol en representació del País Valencià. Qui es faça amb el títol serà el representant espanyol en la ‘Bocuse d’Or Europeu 2013’, pas previ per a participar en el ‘Concours Mundial de la Cuisine Bocuse d’Or’, un certamen gastronòmic internacional, considerat com el més prestigiós del món de periodicitat biennal, la pròxima edició del qual tindrà lloc a França el 2013.
El cuiner pegolí Evarist Miralles, ens sorprèn gratament una vegada més al ser el cuiner valencià que ha aconseguit passar a la final del XIII Campionat d’Espanya de Cuiners, dins el XXV Saló Internacional del Club de Gourmets de Madrid. Allí s’haurà d’enfrontar a 9 aspirants més per a aconseguir el títol de Millor Cuiner d’Espanya. Aquest títol serà el bitllet per a defensar Espanya al Bocuse d’Or Europeu 2013, pas previ per al Concours Mundial de la Cuisine Bocuse d’Or, un certamen gastronòmic internacional, considerat com el més prestigiós del món biennal, la pròxima edició del qual tindrà lloc a França el 2013. Siga quin siga el resultat, però, Evarist Miralles, es pot afirmar que està entre els 10 millors joves cuiners d’Espanya.

L’excel•lent i veterà formador de la Xarxa de CdT’s de la Comunitat Valenciana, assegura que «Entrene deu hores diàries per a ser el millor cuiner d’Espanya», el que indica el grau d’exigència i professionalitat de Miralles, que a Pego ja ha demostrat moltes vegades el seu art culinari i les seues dots de paraula per a transmetre el que l’apassiona, la gastronomia i tot el que ella amaga.

Evarist Miralles té una àmplia formació com a professor de cuina, en el CDT de Gandia, i ha treballat amb cuiners com Quique Dacosta i en establiments com La Sucursal, Albacar o Casa Pepa. El seu amor per la gastronomia l’ha portat a treballar «des d’Àsia a Estats Units». Ara, el seu somni és guanyar el concurs del Saló del Gurmet i convertir-se en el millor xef d’Espanya. Per a aconseguir-ho Evarist Miralles fa 8 mesos que es prepara junt a David Vizcaíno, el seu ajudant de cuina, ja que explicava al Diario Levante que “competir en el concurs és com participar en les Olimpíades de la Cuina”.

I és que en aquest XIII Campionat d’Espanya de Cuineres, del 12 al 13 d’abril, competirà pel títol amb:

• José María González (restaurant Garum 2.1, Córdoba), per Andalucía
• Francisco Heras (restaurant Llamber, Avilés), per Astúries
• Moisés Machado (restaurant Cana Sofía, Ibiza), per Baleares
• Aitor Fernández (restaurant Annua, San Vicente de la Barquera), per Cantàbria
• Javier Gómez (restaurant Parador de la Granja de San Ildefonso, Segovia), per Castella i Lleó
• Raúl Olmedo (restaurant Botein, Cáceres), per Extremadura
• Marco Varela (Hotel Palacio de Sober, Lugo), per Galícia
• Sergio Hernando (restaurant La cueva de Doña Isabela, Casalarreina), per La Rioja
• Mario Moñivas (restaurant La Broche), per Madrid

Un jurat, composat pels grans professionals del món de la cuina com és el cas de Pedro Subijana, decidirà no només quin és el cuiner espanyol amb la suficient mestria i tremp per a defensar Espanya sinó que, a més, decidirà els tres primers premis. El jurat s’encarregarà de seleccionar quins cuiners són mereixedors dels premis Corderex i Norge, gràcies als seus plats de carn i peix més originals. A més també entregaran el Premi Rougie al millor ajudant de cuina.

Els aspirants al “Millor Cuiner d’Espanya” hauran d’elaborar un plat a base de peix, amb el salmó fresc com a ingredient principal, i un altre de carn, a base de corder, amb les seues respectives guarnicions.

A Evarist Miralles l’avala una àmplia experiència professional en el món de la gastronomia i de la restauració, i espera conquerir al jurat d’este certamen amb les seues receptes, que de moment s’han convertit en un dels secrets millor guardats per este candidat.


441 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!