El Consell de Salut de la Marina Alta es reunix per primera vegada després de la petició de l’Ajuntament de Pego de la seua renovació

Dos mesos després del plenari ordinari de l’Ajuntament de Pego en què es va acordar, per 9 vots a favor (CdP, PSPV i BLOC-Compromís) i 5 abstencions (PP), la sol•licitud renovació dels membres del Consell de Salut de la Marina Alta, dilluns passat es reunia el mateix.
En el plenari ordinari de desembre l’Ajuntament de Pego, amb 9 vots a favor (CdP, PSPV i Bloc-Compromís) i 5 abstencions (PP), va aprovar una moció presentada pel BLOC-Compromís i recolzada per l’equip de govern, al respecte de la constitució del Consell de Salut del Departament nº13, que és el de la Marina Alta. En ella es va acordar:

“PRIMER: L’ajuntament de Pego sol•licita al Conseller de Sanitat, D. Luis Edurado Rosado Bretón així com al seu comissionat a la Marina Alta, D. José Vicente García García, i al President del Consell de Salut del Departament de Dénia, Antoni Joan Bertomeu Vallés, que insten la renovació dels membres del Consell que siga necessari renovar després de les eleccions autonòmiques i municipals de març de 2011.

SEGON: Que el President convoque la sessió ordinària de l’esmentat Consell de Salut d’acord amb l’article 33 de la Llei 3/2003 de 6 de febrer d’Ordenació Sanitària de la Comunitat Valenciana, amb la major celeritat possible, tenint en consideració que, l’article 10 del seu reglament intern diu que el Consell de Salut del Departament de Dénia, ha de reunir-se en sessió ordinària, com a mínim cada sis mesos i eixe termini va expirar el passat 9 de novembre del 2011. Aquestes sol•licituds es traslladaran igualment a la resta d’organitzacions representades al Consell.”

Amb dos mesos de retard sobre la petició el passat dilluns, 30 de gener, el reunia el Consell de Salut de la Marina Alta. En la nota de premsa que remeten des del mateix no s’indica si s’han renovat o no els seus membres i tampoc que s’indica si hi va haver una representació ciutadana. El que sí que es transmet és que els indicadors de l’activitat i les dades referides a les demores de 2011 del Departament de Salut de Dénia han millorat respecte als de 2010.

Aquesta, indica la nota de premsa “És una de les conclusions a què han arribat els membres del Consell de Salut de la Marina Alta, després de reunir-se a primera hora de la vesprada en la Sala del Consell de l’hospital de Dénia.
Així ho ha manifestat el Dr. José Vicente García, Comissionat de la Conselleria de Sanitat en el Departament de Salut de Dénia. El Dr. García ha assegurat que “les dades ens situen per davall de la mitjana de l’Agència Valenciana de Salut, integrada per 24 departaments en tota la Comunitat Valenciana”.

El Director Assistencial del Departament de Salut, el Dr. Miguel Peris, ha afegit que, “la mitjana de la demora quirúrgica en l’hospital de Dénia ha sigut de 33,5 dies. És a dir que, des que se li indica una cirurgia a un pacient fins que esta es realitza, passen poc més de trenta dies. En Consultes Externes també estem ben situats amb 32,6 dies de mitjana per a visitar a l’especialista; el que suposa 10 dies menys que en 2010”. Hi ha casos en què no hi ha ni un dia de demora, com en l’especialitat d’Oncologia.

A la reunió, presidida per l’alcalde de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, ha assistit també en representació del departament de salut, a més del Comissionat de la Conselleria de Sanitat i el Director Assistencial, el Director de la Xarxa Assistencial, Dr. Ángel Calcedo Ascoz; la Directora del Centre de Salut Pública de Dénia, Gelen Jerez González i Inmaculada Simó Noguera, Directora d’Infermeria de l’Hospital de pacients Crònics i Llarga Estada, HACLE, de l’hospital de la Pedrera.

Per part dels ajuntaments de la Marina Alta, ha acudit l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe Sánchez, junt amb el president del Consell de Salut.
També han estat presents els representants de les organitzacions empresarials Ángel Vives Cano i Enrique Plà Tent; així com Rosa Prats per part dels Col•legis Professionals sanitaris.

Els sindicats han estat representats per Pere Far i Pérez, Intersindical i Ferran Ferri, CEMSATSE.”, acaba la nota de premsa remesa pel Consell de Salut del Departament nº13.
448 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!