El concert solidari per la igualtat de sexes dóna els seus fruits

La recaptació del concert que es va celebrar el passat 21 de març, 2200 euros, permetrà que un grup important de dones entre 30 i 44 anys puguen previndre el càncer de mama més econòmicament. Així, si normalment un mamografia i el seu diagnòstic costa 55 euros, a este grup de dones els costarà 20 euros anar fins a Gandia, fer-se la mamografia i tenir el diagnòstic i tot gràcies a la solidaritat de la ciutadania de Pego i dels pobles del voltant. El càncer de mama és el tipus de càncer més freqüent en la dona i si s’aconsegueix diagnosticar-lo aviat, existeixen moltes possibilitats de cura. La majoria dels casos de càncer de mama apareixen en dones que no tenien factors de risc, pel que, en la pràctica, totes les dones cal que revisen periòdicament les seues mames, independentment de què tinguen o no factors de riscos. Les dones que tenen un major factor de risc de patir càncer de mama són aquelles que tenen antecedents familiars.

Per tal de prevenir el càncer de mama s’aconsella realitzar-se periòdicament autoexploracions. A banda, però, Sanitat estableix que, si les dones tenen factors de risc deurien realitzar una mamografia cada any a partir dels 40 o dels 35. Si no hi ha factors de risc coneguts, s’ha establert que es deu realitzar una mamografia cada dos anys a partir dels 45 anys i anualment a partir dels 50 anys d’edat. Una revisió que en aquest últim cas és gratuïta.

Però, que és una mamografia? És una radiografia de la mama. Es realitza amb un aparell de RX anomenat mamògraf que amb molt baixa dosi de radiació és capaç de detectar múltiples problemes i principalment el càncer de mama, inclús en etapes molt precoces del seu desenvolupament.

A Pego, per a facilitar l’accés d’aquelles dones que encara no tenen 45 anys, el passat 21 de març, la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúbia i Les Valls i la Regidoria per la Igualtat d’Oportunitats van organitzar un concert solidari per la igualtat de sexes amb l’objectiu de recaptar fons per a abaratir les proves de prevenció contra el càncer de mama per a dones entre els 30 i els 44 anys.

En eixe concert es van recaptar 2.200 euros, diners que es van ingressar amb les entrades venudes i les consumicions a la barra, a més de les donacions de persones anònimes que van aportar els diners de l’entrada tot i no assistir al concert. Així mateix, ha facilitat les coses el fet que la Mancomunitat i la Regidoria d’Igualtat d’Oportunitats es feren càrrec de les despeses derivades dels grups del concert, de l’equip de so i de la beguda comprada per a l’ocasió.

Així les coses, els 2.200 euros aconseguits seran destinats a abaratir el cost de la mamografia per a dones menors de 45 anys, és a dir, que van a possibilitar que dones entre 30 i 44 anys de Pego, l’Atzúbia i Les Valls puguen accedir al programa de prevenció de càncer de mama amb només 20 euros. Una quantitat que inclou el desplaçament en autobús fins a la clínica que es troba a Gandia, la mamografia i el diagnòstic (que es donarà al voltant de mitja hora després de la realització de la prova).

Sense aquesta ajuda que han fet possible totes les persones que van acudir al concert i els particulars que van donar suport econòmic a la proposta l’acció preventiva que implica la mamografia i el diagnòstic, costaria 55 euros a part del transport.

Les dones que estiguen interessades a apuntar-se a aquesta acció preventiva contra el càncer de mama ho podran fer des del proper dilluns, 6 d’abril i fins el dimarts 21 d’abril, a la seu de la Mancomunitat de Serveis Social de Pego, l’Atzúbia i Les Valls, al carrer Sant Agustí, nº6, 1r pis.

En aquest projecte han col•laborat l’Associació de Mestresses de Casa de Pego, Grup Dones Cabal de Pego, Associació Esperança de Pego i l’Associació Ladies Monte Pego Club.

551 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!