‘Arrels de Pego’ convida a acudir a la inspecció ciutadana de la pedrera Penyalba

La cita és aquest dissabte, 4 d’abril, a les 10’30 del matí a Les Aigües per tal de conèixer les dimensions de l’activitat extractiva actual i les conseqüències de la possible ampliació de la mateixa, presentada per l’empresa propietària, Arenas Forna. El projecte d’ampliació de la pedrera de Penyalba va despertar la polèmica des del mateix moment en què es va conèixer entre la ciutadania. De fet, no va ser poques les al•legacions presentades a l’ajuntament de Pego perquè la proposta no tire endavant. Entre aquestes al•legacions es troba la que va realitzar el col•lectiu en defensa del territori, ‘Arrels de Pego’, “perquè pensem que no era ninguna millora del paisatge, sinó que era destrossar tota la muntanya”, recordava el portaveu del col•lectiu, Josep Nadal que també explicava que el que actualment està fent ‘Arrels de Pego’ és “informar a la gent i sobretot, demanar als partits polítics que estan representats al consistori de Pego que es posen inequívocament en contra de l’ampliació de la pedrera Penyalba perquè pensem que serà un desastre paisatgístic, social i mediambiental per al nostre poble”. Les al•legacions, de moment, no han estat contestades.

Després de l’al•legació presentada, el següent pas previst per ‘Arrels de Pego’ per tal de continuar valorant les negatives conseqüències de l’ampliació de l’activitat extractiva de la pedrera Penyalba, propietat d’Arenas Forna, consisteix en realitzar una inspecció ciutadana a la zona i conèixer ben de prop el problema. La cita és el dissabte, 4 d’abril, a les 10’30 del matí a Les Aigües en un acte obert a tot el poble de Pego i de la comarca. Una inspecció ciutadana que “a més de veure també és per parlar de tot açò”, ja que “la defensa ha de ser entre tots i totes […] Arrels no som un partit polític ni estem allí per a traure-li les castanyes del foc a ningú i és per això que pensem que és responsabilitat de tots i totes anar.”, remarcava Nadal.

D’altra banda, el portaveu d’Arrels de Pego, en línia amb les accions que el col•lectiu en defensa del territori ha estat duent a terme en els darrers anys al respecte de l’agressió a Penya Roja o la seua oposició al projecte de camp de golf, ha criticat les declaracions que l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, va realitzar durant la inauguració de les 5 places de Pego en referència a la petició al Consell per a agilitzar la tramitació favorable al desenvolupament del camp de golf i les més de 1000 cases que anirien associades a ell previstes al terme de Pego, unes declaracions que Nadal ha qualificat de “patètiques”. Alhora el portaveu d’Arrels de Pego demanava a l’ajuntament que “s’espavile, que estem en crisi […] que la salvació no ens vindrà del cel i menys dels voltors especuladors”.522 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!