El cinema clàssic a la pantalla gran de Pego

Demà divendres s’inicia el Pego Film Festival, un projecte de la regidoria de joventut que vol fomentar el setè art entre els joves de la localitat oferint-los 7 cicles de cinema durant 9 mesos. 33 pel•lícules que tot i els seus anys de vida continuen sent actuals. La cita: els divendres a les 10.30 de la nit al Teatre Municipal. La primera projecció “Malas calles” de Martin Scorsese. A pocs dies de les compareixences dels representants de distints sectors de la indústria cinematogràfica en la Comissió de Cultura del Congrés per a discutir i contrastar opinions al voltant de la imminent nova llei del cine, Pego, aliè a tot això, s’endinsarà, demà divendres, en la màgia que ofereix el cinema. A les 10’30 de la nit el Teatre Municipal projectarà la primera pel•lícula del Pego Film Festival, “Malas Calles”, realitzada el 1974 per Martin Scorsese.

El Pego Film Festival va nàixer en l’imaginari de l’actual regidor de joventut, Ricardo Cabrera, al voltant de 4 anys enrere, però les circumstàncies no van permetre desenvolupar el projecte. Cabrera, ha vist ara l’oportunitat d’or per a dur endavant la iniciativa que aprope al jovent, i la resta del poble, el cinema clàssic, normalment difícil de trobar en les tendes, especialitzades o, no.

El festival que arriba al públic, dividit en set cicles que es projectaran durant 9 mesos al Teatre Municipal de Pego tots els divendres a les 10’30 de la nit, posarà a l’abast de tothom 33 pel•lícules d’un cinema de difícil accés actualment. Cabrera, junt a un expert d’imatge i so ha estat l’artífex d’elaborar l’actual programa que combina, alternativament, les pel•lícules dels 7 cicles per tal de donar més dinamisme al projecte i alhora crear l’hàbit d’acudir al cinema.

Els criteris d’elecció han estat, principalment regits per la vigència de les cintes seleccionades tot i el pas del temps. Els espectadors que acudisquen al Pego Film Festival es trobaran amb pel•lícules del neorrealisme italià, que es caracteritza per històries directes i conflictes més propers per a la gent corrent. Terror en blanc i negre, abanderades per obres mítiques com “Dràcula” o “La noche de los muertos vivientes”, que van marcar tendència i que han deixat una marca inesborrable. Cinema Japonés, un cinema diferent al que estem acostumats, amb ritmes dilatats i formes peculiars on es respira la influència d’una cultura antiga i poderosa. Sam Peckimpah, un autor maleït que actualment s’ha convertit en autor de culte. Aquest director va apostar per històries dures i violentes, un remolí d’acció, angoixa i tensió que no deixarà indiferent ningú. D’Alfred Hitchoch i John Ford, poc s’ha de dir que no se sàpiga. Es completen els set cicles amb Martin Scorsese, un autor que reflecteix una societat conflictiva plena de contrastos i poblada per individus amorals quan no psicopàtics.

Cada sessió valdrà 3 euros, un preu insòlit en els temps que corren. A més, s’han creat diferents tipus de bons per facilitar, encara més, l’accés dels joves al Pego Film Festival. Hi ha un bo de 3 pel•lícules de 7 euros; un bo de 10 pel•lícules que costa 20 euros; i finalment un bo que inclou les 33 projeccions programades per 50 euros. La venda es realitzarà a la taquilla 20 minuts abans de cada projecció.

El regidor de joventut assegura que no cal mirar la programació per tal d’acudir el divendres a les 10’30 de la nit al Teatre Municipal perquè totes les pel•lícules que es projectaran són bones.


275 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!