El carrer Sant Ferran en obres per a ampliar les seues voreres

Així es dóna fi a la històrica reivindicació del veïnat de tenir més espai per a poder caminar sense perill de ser atropellat pels vehicles a motor que per allí passen. L’ampliació de les voreres no implicarà una reducció de places d’aparcament.
Les obres han arribat al carrer Sant Ferran per a posar fi a una reivindicació històrica del seu veïnat, tenir unes voreres més amples per a poder caminar amb normalitat per elles i no haver de preocupar-se de si passa o no un vehicle a motor per la calçada. L’Ajuntament de Pego escomet aquest “projecte d’ampliació de les voreres fent-les més transitables per a les persones, sense arribar a ser unes voreres d’ample normal, però així s’aconsegueix conservar totes les places d’aparcament”, explicava l’alcalde del municipi Carmelo Ortolà. Les voreres s’ampliaran al voltant de 15 cm per costat de carrer.

L’obra també inclou l’asfaltat de la calçada, que està dins del darrer projecte presentat al Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana d’asfaltat de carrers; projecte que substitueix a les aules polivalents per a les associacions als baixos de les VPP.

El finançament de les obres és mixt. El primer edil explicava que “el finançament del treball de les voreres té dos parts; una part que és el component material, que anirà tot a càrrec de l’Ajuntament de Pego […] i la part de la mà d’obra, de la que van a fer-se càrrec, a partir d’un acord que tenim amb el SERVEF, els obrers que estan treballant en el Taller d’Ocupació denominat projecte de la Muntanyeta Verda”. I és que aclaria Ortolà que “dins d’eixe projecte també està contemplat que es facen algunes actuacions en el cas urbà en col•laboració entre l’Ajuntament i el SERVEF”.

La següent fase del projecte que afecta al carrer Sant Ferran, l’asfaltat de la superfície de la calçada, “anirà a càrrec del Pla d’Inversió Productiva de la Generalitat”, especificava Carmelo Ortolà. Aquest projecte d’asfaltat de carrer al casc urbà de Pego del Pla d’Inversió Productiva substitueix al presentat inicialment que es proposava convertir els baixos de les VPP en quatre aules polivalents destinades a albergar distintes associacions del municipi.

Pel que fa als terminis d’execució. La fase destinada a l’ampliació de les voreres està previst que s’acabe “abans de la Fira” amb l’objectiu de què “durant la Fira no hi haja obres en la part central del poble”, puntualitzava l’alcalde del municipi.

El projecte d’ampliació de voreres no té previst canviar el disseny actual del carrer, així es mantindrà la tipologia i el material que existeix actualment.451 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!