Les claus per a ocupar les VPP podrien donar-se a l’estiu

Tot i que ja fa temps que els Habitatges de Protecció Pública de Pego estan acabats. Encara no hi ha una data fixada per a què els propietaris i les propietàries dels immobles puguen ocupar les seues noves cases i és que existeix un problema de finançament perquè el crèdit de l’habitatge protegit no flueix, segons va explicar el gerent de l’IVVSA dilluns passat en la seua visita a Pego.
El 3 de març de 2010 els propietaris i propietàries de les 23 VPP de Pego podien, per fi, visitar les seues futures cases. Quasi dos anys després que es dugués a terme el sorteig públic en què se’ls assignà cada immoble. Dilluns a migdia, el gerent de l’Institut Valencià de l’Habitatge, Javier Sogorb visitava Pego per a comprovar l’acabament de les obres acompanyat de representants de la corporació municipal. A la cita van acudir l’alcalde de la localitat, Carmelo Ortolà; la regidora d’urbanisme, Anna Aparisi; el regidor d’Igualtat d’Oportunitats, Àngel Sendra i la portaveu del PP, Maite Ferràndiz.

La regidora d’urbanisme, Anna Aparisi, confirmava l’acabament de l’edifici i la bona qualitat del producte realitzat. “Uns habitatges que per a ser de protecció oficial estan molt bé”, ressaltava Aparisi. Aquest fet la duia a afirmar que “han aconseguit el que preteníem; tenir uns habitatges de protecció oficial a la venda a Pego a preu barat amb una qualitat molt bona”, al que s’afegeix que “l’entorn en el que estan és boníssim”.

El gerent de l’ivvsa, Javier Sogorb, coincidia en la regidora d’urbanisme que “l’habitatge protegit que s’impulsa hui, almenys des dels poders públics, té una qualitat igual o major els habitatges privats”. En aquesta promoció, com en la majoria que promou l’ivvsa, comentava Sogorb que “hem apostat perquè els béns passant tinguen molta llum, molta ventilació per a evitar sempre l’ús de consum d’energia”, una qüestió que es complementa amb la instal•lació de “plaques solars per a l’aigua calenta sanitària”.

Alhora que el gerent de l’ivvsa agraïa a l’alcalde de Pego i per extensió a l’Ajuntament del municipi el fet de la cessió del sol per a poder alçar l’edifici que alberga els habitatges de protecció pública; destacava que el consistori “va a disposar d’uns locals per a la ubicació de serveis que encara ajudaran a enriquir més la promoció”.

La regidora d’urbanisme recordava que “l’equip de govern vam apostar, quan vam entrar, per fer VPP. Ho hem aconseguit” i reconeixia Aparisi que “l’únic problema que hi ha en estos moments és la concessió dels préstecs per part de l’ivvsa que s’hauria de fer càrrec de tindre els diners per a poder fer eixe préstec a les persones que tenen els habitatges”; concloïa que “ara ja és qüestió de temps que l’ivvsa i el banc aclarisquen un poc les postures”.

Com dèiem a l’abril de 2008 es realitzava el sorteig d’assignació de les VPP i el 3 de març de 2010 es visitaven les cases. A dia d’avui, però, encara no hi ha una data fixada perquè se’ls entreguen les claus als propietaris i propietàries. El motiu és que “hi hagut un problema de finançament perquè el crèdit de l’habitatge protegit no flueix malgrat el conveni signat entre l’estat i les entitats de crèdit”, ressaltava Sogorb que alhora suggeria que “s’hauria de reclamar que es recolzara més, que s’obligara a les entitats de crèdit a què fluira el crèdit”. Assegurava el gerent de l’ivvsa que “estem treballant per a què mai la falta d’estalvis previs puga ser un obstacle per a la compra de l’habitatge”.

La data d’entrega de claus no està clara, però avançava el gerent de l’ivvsa que “crec que en estiu ja estaran vivint ací”, una vegada se signe el conveni amb una entitat de crèdit.

Anna Aparisi aclaria un poc més la situació descrita pel gerent de l’ivvsa explicant que “van fer un conveni amb la CAM. La CAM sí que va finançar els habitatges que tenien a València, però els habitatges que tenim ara a Pego es veu que no han arribat a un acord, tot i que diuen que aviat arribaran a ell i que cap a juliol o agost podria ser una realitat l’entrega de claus”.

597 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!