La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència presenta als 33 ajuntaments de la comarca una moció

Demana la construcció d’un centre de dia i residència comarcal per a discapacitats psíquics greument afectats. En eixa moció sol•liciten que s’incloga en els temes a tractar en els següents plenaris perquè tots els grups polítics puguen adherir-se i manifestar el seu suport. Que l’assumpte es tracte a la propera reunió de la Xarxa d’Alcaldes i que s’inste a la Conselleria de Benestar Social a realitzar, pressupostar, licitar i executar les obres dins d’un termini compatible.
La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta continua complint la seua paraula de mobilitzacions amb la finalitat, d’una banda de donar a conèixer a la societat de la comarca quines són les mancances al respecte de la sanitat i l’educació envers les persones que pateixen algun tipus de discapacitat. De l’altra banda, les seues accions també van encaminades a pressionar als polítics perquè d’una vegada per totes tiren endavant uns serveis tan bàsics per a aquesta gent com és un centre de dia i una residència comarcal per a discapacitats psíquics greument afectats. Així, des de la plataforma en defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta, integrada per les associacions de discapacitats de la comarca, com és Obrint Camí, han presentat la següent moció als 33 ajuntaments de la comarca perquè es debatisca entre totes les formacions polítiques amb respresentació als distints consistoris.

“EXPOSICIÓ DE MOTIUS

El col•lectiu de discapacitats psíquics, en la seua gran majoria, necessita una assistència educativa especial des d’una edat molt primerenca. Fins als 21 anys, esta labor es du a terme en el Col•legi d’Educació Especial Raquel Payá de Dénia. En acabar aquesta etapa, els que hagen adquirit certes habilitats podran assistir al centre ocupacional d’APROSDECO en La Xara. Els més greument afectats haurien de passar a rebre l’assistència necessària a un centre de dia o a una residència per a discapacitats psíquics. A hores d’ara La Marina Alta no compta amb cap centre d’este tipus. Les famílies es veuen obligades a desplaçar-se diàriament més de 100 km. per a portar-los als centres d’altres comarques, en cas de trobar plaça. La resta es veuen obligats a romandre a casa amb el consegüent deteriorament físic i pèrdua d’habilitats adquirides durant l’etapa escolar.

Aquest mateix projecte de centre de dia i residència porta quasi 20 anys donant voltes per la comarca, si bé de vegades pareixia que ja estava aconseguit, al final tot va quedar en res.

En aquesta ocasió, després d’haver mantingut entrevistes amb la MASSMA, nombrosos alcaldes, regidors delegats de serveis socials, associacions i d’altres col•lectius, ens hem decidit des de la independència i la pluralitat de la nostra plataforma a presentar aquesta moció en els ajuntaments dels 33 municipis de la nostra comarca per a obtindre el suport necessari en aquest projecte.

És per això que li sol•licitem:

• Incloga este assumpte en els temes a tractar en el següent ple del seu ajuntament perquè tots els grups polítics puguen adherir-se i manifestar el seu suport.

• Trasllade l’assumpte a qui corresponga perquè puga ser tractat en la següent reunió de la “Xarxa d’alcaldes” de la Marina Alta.

• Instar a la Conselleria de Benestar Social a realitzar el projecte, pressupostar, licitar i executar les obres dins d’un termini compatible amb la urgència i necessitat d’aquest centre.”
495 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!