Dia Mundial de la Fibromialgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica

AFIMA en el seu manifest, el setè des de la seua creació, reclama respostes i solucions institucionals i demanen polítiques integrals d’atenció sanitària i cobertura social, al marge de criteris territorials, econòmics i polítics, sota la màxima que la Salut no és negociable i que no hi ha categories de malalts ni de malalties.
Com cada any, des de fa 7, AFIMA, ha manifestat els sentiments i les inquietuds dels seus associats i associades a través del VII Manifest de la Fibromialgia i la Síndrome de Fatiga Crònica que correspon a aquest 2010. En ell, entre les moltes coses que expressen destaquem que són unes malaltes i malalts “conscients” de què deuen “continuar lluitant per a eliminar el rebuig, l’arbitrarietat i les posicions erràtiques que persisteixen enquistades en el sistema i en la societat”.

Passem a llegir el contingut del VII Manifest de la Fibromialgia i la Síndrome de Fatiga Crònica 2010:

“Cada any commemorem el Dia Mundial de la Fibromialgia i la Síndrome de Fatiga Crònica unint les nostres veus per a explicar la profunditat del nostre dolor i fatiga i els problemes personals, familiar, laborals i socials que ens produeixes eixes malalties.

També cada any demanem interès, comprensió, respecte, atenció professional de qualitat i més investigació. Aportem dades, oferim col•laboració i reivindiquem drets. Apel•lem al cor, a la raó, a la ciència i al dret.

Demostrem la nostra racionalitat i la nostra responsabilitat en les demandes i en l’oferta de col•laboració, sense oblidar la lluita contra la incomprensió, l’exclusió i la marginació.

Hui, 12 de maig de 2010, tenim sentiments contraposats entre el que hem avançat i l’objectiu final encara no aconseguit:

• Ens plena d’orgull la potència i la responsabilitat del moviment associatiu, la seua il•lusió i capacitat per a crear espais d’informació, formació i reivindicació.
• Ens infon esperança el compromís i creixent interès i dedicació de molts professionals sanitaris i socials.
• Ens aporta confiança la voluntat política significativa de les administracions per a establir protocols de diagnòstic, tractament, avaluacions i prestacions socials.
• Ens commou l’esforç creixent d’investigadors per a trobar orígens, causes, tractaments, mesures de prevenció i detecció precoç.

Però som conscients de què devem continuar lluitant per a eliminar el rebuig, l’arbitrarietat i les posicions erràtiques que persisteixen enquistades en el sistema i en la societat:

• RECLAMEM respostes i solucions institucionals que, fins ara, arriben de forma lenta, dispersa i insuficient, i que ens fan qüestionar l’interès en normalitzar estes malalties i dotar-les de tota l’excel•lència clínica, científica i tecnològica que es mereixen.
• DEMANEM polítiques integrals d’atenció sanitària i cobertura social, al marge de criteris territorials, econòmics i polítics, sota la màxima que la Salut no és negociable i que no hi ha categories de malalts ni de malalties.

I, per això, volem que totes les persones que ens escolten hui senten i celebren la nostra esperança i reconeixement al treball fet; però que també imaginen, per un moment, el dolor i la fatiga que no es deté mai; l’angoixa i la por que ens acompanya sempre; la rebel•lia i la impotència per les decepcions que rebem sovint.

Perquè, si bé hi ha un patiment del dolor que entra en l’àmbit més privat de la persona, hi ha un sentiment universal que ens uneix a tots i totes, que és la necessitat de comprensió i solidaritat.

Volem que, ni que siga per un dia, les nostres paraules unisquen a tots i totes en un gran gest de solidaritat en la lluita per mantenir la nostra dignitat personal intacta, la nostra família unida, el nostre treball segur, els nostres drets reconeguts.

En definitiva, defensem el dret a tenir la millor qualitat de vida possible en el si de la nostra societat. I si les societats justes es defineixen per uns principis o valors que són universals i que les caracteritzen, als malalts de Fibromialgia i Síndrome de Fatiga Crònica ens correspon, en ho hem guanyat i és de justícia.”

Fins ací el VII Manifest de la Fibromialgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Si qualsevol persona està interessada en contactar amb AFIMA pot telefonar a la seu de Dénia al 636 11 43 24 ó pot telefonar al contacte de l’Associació a Pego al 96 557 08 65.
533 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!