El Bloc Compromís de Pego demana la supressió dels impostos per obra menor

Els dos regidors de la formació, Conxa del Ruste i Josep Nadal, van presentar ahir, per registre d’entrada, a l’Ajuntament de Pego una moció perquè en el proper plenari ordinari (el de novembre) es debata l’eliminació dels impostos i les taxes per obra menor al municipi. Argumenten que els ingressos per estos conceptes en 2012 van estar de 41.452,59 €, una xifra poc significativa per al consistori. No obstant, la seua eliminació suposaria estalviar una despesa a qui necessite realitzar obres menors i un impuls per a l’activitat del sector de reformes i rehabilitacions. Matisen que això no suposaria suprimir l’activitat inspectora de l’ajuntament en este tipus d’obres.
Previsiblement la moció que van presentar ahir, per registre d’entrada a l’Ajuntament de Pego, els dos regidors del Bloc-Compromís de Pego, Conxa del Ruste i Josep Nadal, serà un dels punts a debatre del proper plenari ordinari del consistori pegolí. Resumidament, la moció demana que s’eliminen els impostos i les taxes per obra menor al municipi.

En la que serà la part expositiva d’esta moció que feien pública ahir a través de la xarxa social facebook i, que alhora enviaven als mitjans de comunicació comarcals, explica el Bloc-Compromís de Pego que “Durant els anys de la bombolla immobiliària, el sector productiu que va acollir a la majoria de la gent jove que començava la seua vida laboral, així com a molta gent que anteriorment es dedicava a altres [sectors], com l’agricultura, va ser el sector de la construcció.

En el moment actual, aquest sector és el que més està sofrint els efectes de la crisi, per la manca d’obres que s’inicien i les poques reformes que es realitzen, junt als problemes de finançament, impagats, despeses administratives, sistema de recaptació de l’IVA, import de les despeses de Seguretat Social…”, així dibuixa d’una banda la situació la moció. De l’altra banda explica que “L’estalvi que es puga produir en les arques de l’ajuntament, gràcies a la reforma propiciada pel PSOE i pel PP i per imposició del govern europeu, [fa que eixe estalvi econòmic] no puga redundar en inversions al nostre poble, [perquè] s’ha de dedicar obligatòriament al pagament del deute”.

Sumades les dos circumstàncies, considera el Bloc-Compromís de Pego que “en aquestos moments creiem que la millor opció és facilitar la vida de la ciutadania, rebaixant alguns impostos en la mesura que siga possible i amb accions que ajuden a que l’economia de Pego millore i es creen llocs de treball”. I proposen, “Amb la doble finalitat d’alliberar d’una despesa a aquells pegolins i pegolines que vulguen realitzar obres menors a les seues propietats d’una banda, i d’impulsar l’activitat de la construcció en el sector de reformes i rehabilitacions d’edificis, i donat el cas que els ingressos que pels dos conceptes recapta l’ajuntament han ascendit durant l’any 2012 a 41.452,59 €, des del Bloc Compromís de Pego proposem la eliminació tant de la taxa com de l’impost aplicable a aquest tipus d’obres menors”.
Alhora aclarixen que “Aquesta supressió no ha de suposar una paralització de l’activitat inspectora de l’ajuntament en aquest tipus d’obres, per tal de controlar la seguretat de les construccions i la conformitat amb les normes adients”. Al que s’afegix que, segons declaracions de Josep Nadal, “en cap cas volem rebaixar els impostos a les obres majors ja que considerem que el model anterior està totalment obsolet”.

Per la seua banda, Conxa del Ruste recorda que la seua formació té els peus a terra al declarar que “des de Bloc-Compromís som conscients que no comptem, hui per hui, amb la majoria necessària per aprovar aquesta mesura, és per això que estenem la nostra proposta a la resta de partits del poble, especialment als de l’equip de govern, per a negociar sobre la present qüestió i arribar a un acord abans del proper mes de gener”.

529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!