El veïnat de les Deveses aconseguix una primera inspecció del pont del Tollinero

Després d’haver-se dirigit per escrit al Ministeri de Medi Ambient sol•licitant-li una actuació d’ofici “per a evitar danys majors que podem lamentar tots”. La primera inspecció ha estat a càrrec de la CHJ que considera que l’estructura del pont està “en bones condicions” i passa la pilota a la teulada de l’Ajuntament de Dénia perquè actue davant l’enfonsament del ferm.
No és nou que una infraestructura no es mantinga en bon estat. Recordem que l’altre dia al plenari de l’Ajuntament de Pego s’aprovava instar al Consell a derogar el decret pel que es cedix el manteniment de carreteres als ajuntaments i s’exigia que, de seguir endavant la norma, les infraestructures es cedisquen en òptimes condicions. També s’ha rumorejat darrerament que el Ministeri de Foment vol fer de pagament les autovies per a poder mantenir-les, malgrat estar rescatant autopistes perquè estan fent fallida. El cas en què ha focalitzat esta setmana La Marina Plaza és un bon exemple de totes estes batalles.
Els pegolins i les pegolines coneixen de sobra el pont del Tollinero, l’únic pont pel que es pot passar amb vehicle a motor des de la província de València a la d’Alacant o viceversa, pel mar, ja que el pont del riuet no està habilitat per a vehicles a motor. A més, és l’accés més directe, venint de Pego, per a arribar a la zona de Santa Anna. Una infraestructura especialment utilitzada a l’estiu.Font:La Marina Plaza


Este pont presenta un estat bastant lamentable del seu ferm0, el que va provocar que els veïns de la zona decidiren actuar perquè solucionen l’enfonsament que patix l’asfalt. Així que es van dirigir per escrit al Ministeri de Medi Ambient demanant-li “que actue d’ofici per a evitar danys majors que tots podem lamentar”. L’esmentat Ministeri va traslladar la demanda a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, competent en els passos sobre els llits dels rius.Font:La Marina Plaza


La CHJ ja s’ha personat a la zona, concretament ho ha fet el Servei de Policia d’Aigües i Llits de riu, per a inspeccionar el pont del Tollinero. La seua conclusió apunta que l’estructura del pont està “en bones condicions”. No obstant, no nega que el ferm “es troba un poc deteriorat, sense que això impedisca el pas normal dels vehicles”, conclou. Amb este veredicte, la CHJ passa la pilota a la teulada de l’Ajuntament de Dénia, instant-lo perquè actue davant l’estat del ferm del pont. Aclarix la Confederació que no és titular de l’obra “i per tant no té les competències sobre la mateixa”.

575 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!