Dones al poder

Dissabte per la nit Pego coneixerà les que seran les capitanes mora i cristiana d´enguany. Tere Escrivà estarà al front d´Hal Bensahines i del bàndol moro. Encarna Rocher, capitanejarà Les Conqueridores i el bàndol cristià. Dissabte a la nit, seran presentades públicament en la II gala organitzada per la Junta Central a partir de les 12 de la nit, aproximadament, els passaran el testimoni. Unes 15 dones es trobaven reunides anit al voltant d´una llarga taula a la càbila de Les Conqueridores. El motiu que les reunia allí era acabar d´organitzar els detalls de la II presentació conjunta de les capitanes 2007, Hal Bensahines, pel bàndol moro i Conqueridores, pel cristià. L´any passat la Junta Central de Moros i Cristians va decidir consolidar la unitat de la festa amb l´organització de l´acte de presentació de les capitanies que regnaran cada any. La unitat de la festa i l´enriquiment d´aquesta és el que es vol ressaltar amb aquest acte que reunirà quasi 400 comensals.

“Dones al poder”, asseguraven anit les 5 dones que demà protagonitzaran la gala de presentació de les capitanes 2007. Perquè enguany, com ja ocorreguera en 2001 dos filaes de dones encapçalaran els exèrcits moros i cristians pegolins. Hal Bensahines es pot afirmar que és la filà més veterana formada per dones, ens hem de remuntar al 1984 per a trobar la primera vegada que desfilaren pels carrers de Pego.

De Conqueridores direm que a 2001 van ser innovadores, perquè les van presentar una bicapitania. Dues dones, Maria Pilar Tasa i Rosamari Vicens van compartir el càrrec i ho van fer d´una manera exemplar, perquè, asseguren, que van ajudar mútuament i això va fer que s´ho passaren encara millor.

Pujar a la carrossa per a representar les esquadres mores i des d´allí sentir i veure els aplaudiments del públic, assegura Xaro Sendra, capitana de les Hal Bensahines 2001, va ser molt motivador. Confessa que ho tornaria a passar.

Rosamari, Mª Pilar i Xaro aconsellen les seues successores que gaudeisquen al màxim, que s´ho passen d´alló més bé i asseguren que tots els consells els els han anat donant al llarg dels 6 anys que han passat des de la darrera vegada que van capitanetjar les tropes moros i cristianes.

A Encarna Rocher la sort l´ha acompanyada enguany perquè el dia del sorteig per a elegir qui ostentaria el títol de capitana cristiana de Conqueridores va eixir el seu nom. Confessa que té ganes de què arribe el darrer cap de setmana de juny per a saber com s´ho passarà. Intueix que s´ho passarà d´allò més bé i assegura que serà diferent a la resta dels anys.

La capitania de Tere Escrivà fa 6 anys que està pendent, perquè en 2001 tant Xaro com ella optaven a ser-ho, però en aquella ocasió la mà innocent de Curí va treure el nom de Xaro. Així que entre les Hal Bensahines no hi havia dubte de qui portaria les regnes del poder aquesta ocasió. Tere espera passar-ho tan bé com la seua antecessora.

Preguntades pel boato, una d´elles va ser més que clara “al boato falta repuntar-lo i au, ja està”, res més van desvelar. De moment, ens quedem amb la presentació de les capitanes d´enguany que es realitzarà demà dissabte a la nit al Poliesportiu Municipal. El sopar, amb tiquet previ, està previst a partir de les 9.30 de la nit. A partir de la mitjanit entrada lliure per a conèixer Tere Escrivà i Encarna Rocher, capitanes 2007. L´orquestra Ibiza posarà la nota musical.
414 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!