Realitzen la sembra mecànica de l´arròs a Pego

El temps va retardar una setmana la sembra d’arròs que s’ha produït aquest matí amb helicòpter. En total s’ha sembrat al voltant de 3,.000 fanecades mitjançant una tecnologia que ja s’utilitzà l’any passat. Aquest matí, s’han sembrat les aproximadament 3.000 fanecades d´arròs a la marjal de Pego, en la superfície cultivable que aporten els tres grups arrossers de la localitat. La sembra ha estat feta mitjançant un helicòpter, el que facilita la tasca. Inicialment estava previst fer-ho la setmana passada però el temps ho va impedir. La llavor, tota ella de l’especialitat bomba, ha estat dos dies en aigua per a facilitar la seua germinació, mentres que el camps tenen una fina capa d’aigua per a què caiga a la terra.

A l’Ullal del Bullent s’han concentrat els diferents socis, agricultors i públic, a més del director de l´estació experimental de Carcaixent, el delegat general d´AVA a la Comunitat Valenciana i els polítics municipals, ja que des dels distints grups i des de l’ajuntament s’ha volgut que l’acte fóra una festa. Les 50 fanecades d’arròs que estan destinades al cultiu ecològic se sembraran posteriorment ja que es tracta d’un projecte experimental i finançat tant per la conselleria com per la Unió Europea.

Vicent Dominguis, president del grup arrosser Les Tanques, comentava els canvis que s´han produït en la manera de realitzar la sembra de l´arròs, un procés que actualment està totalment mecanitzat, tant la sembra, que es realitza amb helicòpter, com la sega.
822 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!