Dilluns de dol, concentracions de cinc minuts els dijous i supressió d’activitats extraescolars que depenguen de qualsevol conselleria

Són algunes de les mesures adoptades ahir en l’assemblea general de la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic que va tenir lloc ahir a la l’IES Enric Valor de Pego. També s’anul•laran aquelles activitats extraescolars ofertades per qualsevol conselleria.
Ahir a migdia el President de la Generalitat, Alberto Fabra anunciava que el Consell anava a fer front a part dels pagaments que deu al sector educatiu. Va declarar Fabra que “Tots són coneixedors que hem tingut tensió de la Tresoreria però afortunadament, les anem superant i farem front als pagaments que la Generalitat deu al sector educatiu”.

Més de 35 milions d’euros s’han destinat a abonar despeses de funcionament del segon quadrimestre de 2011 de centres públics de Secundària, Primària i Règim Especial, així com del tercer trimestre de 2011 de la concertada, segons ha concretat en un comunicat la Conselleria d’Educació.

La consellera d’Educació, María José Català, ha subratllat que la prioritat del Govern valencià és “atendre les necessitats més urgents del nostre sistema educatiu i a això destinarem tots els nostres esforços diàriament”.

Tot i el pagament parcial de les despeses de funcionament dels centres educatius ahir per la vesprada es van dur a terme, arreu del País Valencià, infinitat d’assemblees extraordinàries dels agents educatius per avaluar les accions a prendre a partir d’ara per a seguir protestant per la situació.

A Pego, l’IES Enric Valor va acollir, a les 19h., l’assemblea general de la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic a la que van estar presents representants dels cinc sindicats dels docents no universitaris; de les AMPA i de l’estudiantat. Les conclusions a les que es van arribar va ser recuperar els dilluns de dol, és a dir, cada dilluns vestir-se samarretes negres per donar a conèixer l’estat de l’educació pública.

Així mateix, es mantenen les concentracions de cinc minuts els dijous davant les portes dels centres. D’altra banda, l’assemblea decidia que el primer dijous de febrer, el dia 2, a les 17:30h. la comunitat educativa de cada poble es concentrarà davant dels ajuntaments per a donar informació i arreplegar signatures.

Pel que fa a les activitats extraescolars, es va acordar que només se suspendran aquelles activitats fora de l’horari escolar o fora dels centres que depenguen directament d’alguna conselleria com per exemple visitar una exposició al MUVIM o anar a Terra Mítica. No obstant, el contingut que es donaria en cadascuna de les activitats es mantindrà, però aquest es donarà a l’aula. I és que no es vol anar en detriment de l’educació saludable de l’alumnat ni tampoc en contra dels pares i mares, sinó fer notar el descontent del professorat amb les mesures del nou Decret Llei.

Ara falta veure si aquesta última resolució acordada per la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic que ha de veure amb les activitats extraescolars fa retirar la mesura de pressió acordada pels tres col•legis públics de Pego de suprimir el Carnestoltes Infantil previst per al 17 de febrer. Una mesura que anunciava ahir, en ‘De primera mà’, la regidora d’Educació, Alícia Siscar.


523 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!