Comunicat de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego (23/04/21)

Des de Salut Pública ens informen aquesta setmana que la situació a la nostra comarca és bona i tranquil·la.

Hi ha pocs casos i algun brot puntual en poblacions amb un nombre més gran d’habitants. Ens comenten que la previsió per als pròxims 7 dies és molt bona.

També ens han informat que s’ha fet un cribratge en algunes residències de la comarca i el resultat ha sigut satisfactori, ja que no hi ha hagut cap positiu de Covid-19, gràcies a la vacunació.

En aquests moments està vacunant-se a la població entre 70 i 75 anys. De 75 anys cap amunt estan tots vacunats, qui es troba en la franja d’edat de més de 75 anys i no haja rebut la trucada per a vacunar-se que es pose en contacte en el centre de salut.

Durant aquesta setmana s’han posat al voltant de 9.000 vacunes i per a la pròxima s’espera inocular aproximadament unes 10.500.

També han vacunat a l’hospital comarcal a les persones incloses en els grups de risc especial; diàlisi, trasplantats i síndrome de Down. La pròxima setmana és el torn dels malalts oncològics, però la vacunació dependrà de les pautes de cada pacient.

A Marina Salut a hores d’ara hi ha 3 pacient en planta i 1 en UCI malalts de Covid-19.

Pel que fa a la nostra població, Pego i Orba estan catalogats com a «Punt remoto», això significa que aquestes dues poblacions junt amb Llunàtics (Dénia), serem les úniques poblacions que inocularen primera i segona dosi. De moment a Pego se seguirà vacunant al Centre de Salut fins que arriben més vacunes i es passarà al centre habilitat per a la vacunació massiva.

Feia unes setmanes que a Pego no hi havia cap positiu, però el dia d’avui hi ha un cas positiu de Covid -19 a la nostra població.

És una sort que els pegolins i les pegolines no tinga’m que desplaçar-nos per a vacunar-nos a cap altra població. El ritme de vacunació no és l’esperat, però a poc a poc ens tocarà a tots.

Espere’m que prompte arribem les dosis esperades i tornem a la normalitat com més aviat millor!

Recordeu que hem de continuar limitant les nostres interaccions socials a aquelles que siguen estrictament necessàries i complir amb les normatives sociosanitàries i les mesures restrictives de mobilitat vigents.

El virus no discrimina!

La nostra salut està en joc!

No podem baixar la guàrdia!

231 Visites

Deixa un comentari