Populars Pego demanarà ajudes directes a comerços i autònoms locals en el pròxim plenari

El porvateu del grup municipal del Partit Popular, Ferran González, ha presentat una moció perquè siga inclosa en l’ordre del dia del ple ordinari del mes de maig. Proposta en la qual insta a l’Ajuntament de Pego a crear ajudes directes per a aquells sectors que han vist la seua situació econòmica afectada per la pandèmia, i que no han estat inclosos en el Pla Resistir.

El portaveu assenyala que la iniciativa surt després d’escoltar a les persones empresàries del poble.

La proposta parla de negocis del sector de la fotografia, joieria, decoració, tèxtil, calçat, ensenyament, llibreries, agències de viatges, massatgistes, perruqueria i estètica, principalment.

En el text de la moció es demana també que l’Ajuntament de Pego aprove les bases corresponents i realitze una consignació pressupostària.

Cal assenyalar que ahir es va celebrar una junta de govern en la qual s’aprovà les 15 últimes ajudes Parèntesi. En total s’ha aprovat 60 d’aquestes ajudes destinades, segons les bases de la convocatòria, a empreses locals dels sectors de l’hostaleria i oci nocturn, allotjament i turisme, activitats esportives i d’entreteniment, cultura i espectacles i venda no sedentària.

En la primera de les juntes de govern en què es va concedir les primeres 45 ajudes, celebrada el 8 d’abril, ja les persones tècniques encarregades de la gestió de les subvencions anunciaren que, atés al nombre de sol·licituds no s’arribaria a esgotar el fons creat entre la Generalitat, la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Pego, de 290.389€. És per això que des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’anuncià que l’Ajuntament de Pego crearà noves línies d’ajudes directes a empreses i persones empresàries d’altres sectors afectats per les restriccions.

Les ajudes Parèntesi atorgades pugen a un muntant d’uns 136.000€, de manera que el fons per a les noves ajudes hauria d’estar dotat amb uns 160.000€.

711 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!