Comunicat de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego (23/04/21)

Des de Salut Pública ens informen aquesta setmana que la situació a la nostra comarca és bona i tranquil·la.

Hi ha pocs casos i algun brot puntual en poblacions amb un nombre més gran d’habitants. Ens comenten que la previsió per als pròxims 7 dies és molt bona.

També ens han informat que s’ha fet un cribratge en algunes residències de la comarca i el resultat ha sigut satisfactori, ja que no hi ha hagut cap positiu de Covid-19, gràcies a la vacunació.

En aquests moments està vacunant-se a la població entre 70 i 75 anys. De 75 anys cap amunt estan tots vacunats, qui es troba en la franja d’edat de més de 75 anys i no haja rebut la trucada per a vacunar-se que es pose en contacte en el centre de salut.

Durant aquesta setmana s’han posat al voltant de 9.000 vacunes i per a la pròxima s’espera inocular aproximadament unes 10.500.

També han vacunat a l’hospital comarcal a les persones incloses en els grups de risc especial; diàlisi, trasplantats i síndrome de Down. La pròxima setmana és el torn dels malalts oncològics, però la vacunació dependrà de les pautes de cada pacient.

A Marina Salut a hores d’ara hi ha 3 pacient en planta i 1 en UCI malalts de Covid-19.

Pel que fa a la nostra població, Pego i Orba estan catalogats com a «Punt remoto», això significa que aquestes dues poblacions junt amb Llunàtics (Dénia), serem les úniques poblacions que inocularen primera i segona dosi. De moment a Pego se seguirà vacunant al Centre de Salut fins que arriben més vacunes i es passarà al centre habilitat per a la vacunació massiva.

Feia unes setmanes que a Pego no hi havia cap positiu, però el dia d’avui hi ha un cas positiu de Covid -19 a la nostra població.

És una sort que els pegolins i les pegolines no tinga’m que desplaçar-nos per a vacunar-nos a cap altra població. El ritme de vacunació no és l’esperat, però a poc a poc ens tocarà a tots.

Espere’m que prompte arribem les dosis esperades i tornem a la normalitat com més aviat millor!

Recordeu que hem de continuar limitant les nostres interaccions socials a aquelles que siguen estrictament necessàries i complir amb les normatives sociosanitàries i les mesures restrictives de mobilitat vigents.

El virus no discrimina!

La nostra salut està en joc!

No podem baixar la guàrdia!

846 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!