Des de hui es pot consumir a l’interior dels bars de municipis de menys de 10.000 habitants.

El Govern ha publicat  hui en el Butlletí Oficial de l’Estat(BOE) la flexibilització de certes restriccions en els municipis de menys de 10.000 habitants o amb una densitat de població inferior a cent habitants per quilòmetre quadrat.

A la nostra comarca, la Marina Alta, els municipis que compleixen els dos requisits són l’Atzúbia, La Vall de Gallinera, La Vall d’Alcalá, La Vall d’Ebo i La Vall de Laguar, Xaló, Alcalalí, Sagra, Tormos, Llíber, Parcent, Sanet i els Negrals, Benigembla, Murla i Castell de Castells.

Així, doncs, en aquestes localitats seguiran sense franges horàries ni per als passejos de la població infantil, ni per a l’esport, com ja estaven. A més, s’elimina el límit d’un únic adult per a acompanyar als menors de 14 anys i el màxim de tres xiquets. Però, a més, ara a tots els restaurants i bars d’aquests municipis es podrà consumir dins del local, tot i que continuaran dins la Fase 1 del desconfinament, com la resta de la Comunitat Valenciana.

ACTUALITZACIÓ DADES DEL CORONAVIRUS A LA COMUNITAT VALENCIANA

Segons informà ahir de vesprada la Conselleria de Sanitat, nou de cada deu persones a les quals s’ha realitzat una prova PCR per a determinar si estan contagiats per coronavirus a la Comunitat Valenciana han donat negatiu. Així ho va destacar la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, qui va destacar que fins a ahir dijous s’han sotmés a la prova PCR 106.087 persones, de les quals 95.825 han donat negatiu.

D’altra banda, del dimecres al dijous s’ha donat 173 noves altes a pacients diagnosticats de coronavirus. Per tant, amb aquestes noves altes s’eleva a 10.523 el nombre de persones que ja han superat la malaltia a la Comunitat Valenciana (1.409 a la província de Castelló, 3.841 a la d’Alacant i 5.273 persones a la província de València). Suposen ja el 70% del total de casos positius

Quant a casos positius nous, des de l’actualització del dimecres s’ha detectat 38 nous casos a través de PCR, que eleven a 10.987 el total de positius des que va començar la pandèmia. El desglossament de casos nous per províncies és el següent:


De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.249, la qual cosa suposa només el 21,4%.

Tal com ha dit Ana Barceló, ahir hi havia 271 persones ingressades amb coronavirus en hospitals de la Comunitat Valenciana. 22 a la província de Castelló, 83 a la d’Alacant i 166 a València. En les UCI queden quatre persones a la província de Castelló, 21 a la d’Alacant i 14 a la província de València.

Des d’aquest dimecres s’ha produït 1 nova defunció, la qual cosa eleva a 1.400 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 212 a la província de Castelló, 491 a Alacant i 697 a la província de València.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.083 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 607.
Pel que fa a les xifres del Departament de Salut de Dénia, fins a l’actualització oferida ahir de vesprada, el nombre de casos positius a la Marina Alta és de 240. El nombre de persones malaltes de covid-19 ingressades a l’Hospital de Dénia era 1 i el de defuncions es manté en 19.
1141 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!