La Xarxa Jove Marina Alta aborda les noves línies de treball en l’àmbit de Joventut

Reflexionar sobre cóm les restriccions per la COVID19 han ajornat moltes activitats adreçades a la Joventut i reorientar els esforços dels Centres d’Informació Juvenils i els departaments de Joventut de la comarca per tal d’adaptar-se, encara que temporalment, a un nou marc de treball. Aquestes directrius són les que han centrat les darreres reunions de la Xarxa Jove Marina Alta, les quals s’han realitzat per videoconferència per tal de reunir les tècniques i els tècnics de Joventut de la Marina Alta i compartir impressions i plans de treball.

Una aposta comuna ha estat la de les agendes virtuals com a eina d’estimulació. Activitats i iniciatives recopilades des dels diferents departaments que han permés una prolongació del calendari de dinamització dels Centres d’Informació Juvenils. Segons han valorat els departaments de l’àrea, aquest nou enfocament ha servit per a connectar amb els i les joves d’una forma diferent, tot i reforçant la importància de les xarxes socials com a mecanisme d’apropament al seu segment generacional.

El president de la Xarxa Jove, Aitor Llobell Sala, ha agraït l’esforç dels tècnics per a mantenir en aquest temps el seu compromís amb la Joventut de la comarca. I, ha manifestat que «D’aquesta crisi sanitària, se’n deriva una econòmica i social que novament afectarà la Joventut amb més força que altres segments. La Xarxa Jove, la Marina Alta i les administracions locals ha de treballar conjuntament per a frenar aquests efectes negatius ja que no podem tornar a permetre que aquesta generació siga de nou la més castigada. Segons Llobell, és moment de prendre mesures i adoptar posicionaments de treball dirigits a potenciar i fomentar projectes valents per al desenvolupament professional i social de la joventut de la comarca”.

Cal recordar que la Xarxa Jove Marina Alta compta amb una singladura de més de quatre anys durant els quals s’ha posat en valor la importància de treballar conjuntament entre tots els departaments de Joventut de la comarca. I és que des de 2016, aquesta iniciativa nascuda al si de la MACMA promou i impulsa la dinamització i estimulació dels joves de la Marina Alta en matèria cultural i d’oci, a més d’aprofundir en el debat sobre l’aprofitament de les estructures administratives ja existents com a plataforma per a una comarcalització eficient.
979 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!