Gasterra analitza la salut alimentària dels més xicotets

La “II Jornada de gastronomia i nutrició: diàleg entre dietistes- nutricionistes i cuiners” organitzada per GASTERRA, analitza a través de taules redones i ponències, la importància d’una correcta alimentació en els menjadors escolars.

Professionals de la cuina, la nutrició i la dietètica es reuneixen en una jornada online organitzada pel Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA Universitat d’Alacant-Dénia, per a analitzar la importància d’educar en hàbits de vida que s’ajusten a les 5S: Saludable, Sostenible, Satisfactòria, Social i Segura.

Des de Gasterra s’assenyala que la COVID-19 ha posat més de manifest si cap, la importància d’alimentar-nos saludablement i d’educar en bons hàbits alimentosos als més xicotets, tenint en compte que és necessari alimentar-nos de forma ordenada, fent una compra adequada, no consumint més aliments dels necessaris, fent un òptim aprofitament d’aquestos i reduint desaprofitaments.

Els experts en gastronomia i alimentació que participen en la jornada analitzaran la situació actual dels menjadors escolars des de múltiples enfocaments, estudiant la importància de la creativitat culinària, la manera de reinventar-se enfront de la COVID-19 i els reptes que es presenten de cara al futur.

En la jornada participen prestigiós xef com: María José San Román propietària i xef del restaurant Monastrell, qui compta amb una estrela Michelin; Juan Llorca, responsable de València Montessori School, primera Escola d’Espanya amb un xef KM0 amb el segell d’SlowFood;, César Anca, xef que ha dut a terme nombroses iniciatives per a acostar la cuina i l’alimentació saludable als xiquets i Pep Romany cuiner i propietari de Pont Sec Dénia, restaurant seleccionat en la guia Repsol 2019.

També intervindran un bon grapat d’experts en Nutrició Humana i Dietètica i en Salut Pública com: Rafa Birlanga, Eva María Trescastro, Aitor Sánchez, Inmaculada Girba, Rosa Matoses i Melissa Gómez.

Alhora, hi participen responsables de col·lectivitats, com Belén Folch, coordinadora de Mendoza col·lectivitats, que ha fomentat l’Educació Alimentària a través de la creació de Tallers Sensorials i Tast d’Aliments de Proximitat o professionals del centre de Salut de Dénia.

Moderaran les taules redones: Josep Bernabeu, catedràtic d’història de la Ciència i director del Centre de Gastronomia del Mediterrani Ua-Dénia, Ana Zaragoza Martí coordinadora Acadèmica del Centre de Gastronomia del Mediterrani i Professora doctora del Departament d’Infermeria de la Universitat d’Alacant i Ángeles Ruiz, periodista, escriptora gastronòmica i coordinadora de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic.

La jornada estarà disponible des hui a través de la pàgina web de Gasterra o des del següent enllaç: https://bit.ly/2apd6w5
1006 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!