L’alcalde de Pego fa una crida a la responsabilitat davant l’augment de la incidència del coronavirus

En l’actualització d’ahir de les dades de la pandèmia, la Conselleria de Sanitat detallava 61 nous brots de contagi del coronavirus, 1 detectat en la província de Castelló, 49 en la de València i 11 en la província d’Alacant.

A la Marina Alta, hi ha un nou brot a Dénia, d’origen social, en el qual s’han contagiat cinc persones. Brot que se suma al registrat ahir per la Conselleria a Pego, d’origen laboral i amb 3 persones infectades. Pel que sembla, a banda d’aquest brot, a Pego s’ha confirmat altres casos més però, per a concretar les xifres hem d’esperar a rebre les dades oficials que la Conselleria publica cada divendres.

Per ara, l’estadística oficial reflexa que el nombre de positius a Pego és de 63 des que va començar la pandèmia i encara no s’ha afegit els casos nous detallats al llarg d’aquesta setmana. I la incidència acumulada de PCR positives en els últims 14 dies és de 108’61 per cada 100.000 habitants. L’alcalde, Enrique Moll, relaciona l’augment de casos amb l’últim pont.

La situació a Pego no és preocupant en aquest moment, almenys, no tant com a altres localitats del voltant. Per exemple, el Verger, amb el brot produït a la residència de majors, té una incidència de PCR positives en els últims 14 de 237,07 per cada 100.000 habitants i l’Atzúvia 158’23.

Moll comenta que l’Ajuntament té un contacte estret amb Sanitat, Salut Pública i Marina Salut i que no es descarta la possibilitat de prendre mesures més restrictives si la situació empitjora.

Però, per tal d’evitar aquesta situació l’alcalde insta a que hi haja un comportament responsable per part de tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes.

Malgrat tot, estem aprop del Nadal. I l’alcalde fa unes setmanes es va comprometre públicament a enguany els 3 reis d’Orient també visiten Pego i facen feliços als més menuts i menudes.

Atés a que s’espera que encara hi haja novetats al respecte de les normes sanitàries a complir en les pròximes setmanes, a hores d’ara s’estudia diferents vies per a fer aquesta promesa realitat.1346 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!