Pego suspén totes les activitats culturals i esportives fins al 15 de gener

El Centre de Coordinació d’Emergències Municipal (CECOPAL) ha mantingut una reunió a primera hora de la vesprada amb les dades de la incidència del coronavirus a Pego en mà, per tal de valorar la situació actual al municipi. Davant l’important augment de casos en els últims dies, el CECOPAL ha decidit suspendre des de aquesta mateixa vesprada totes les activitats culturals i esportives, tancar les instal·lacions d’aquestos dos departaments al públic i també els parcs infantils fins al 15 de gener. Mesures que l’equip de govern traslladarà aquesta vesprada a la resta de la corporació en una junta extraordinària de portaveus.

Damunt la taula, les dades oferides per la Conselleria de Sanitat en l’actualització de hui divendres. L’estadística reflexa que, des de l’actualització que es va fer el dimarts, la incidència del coronavirus a Pego s’ha duplicat. De fet, la incidència acumulada de PCR positives en els últims 14 dies al municipi és de 217’22 per cada 100.000 habitants, mentre que el dimarts era de 108’61.

Segons aquest informe, el nombre de casos ha augmentat en 13 en tres dies, el creixement més important a Pego des de l’inici de la pandèmia, i en aquestos moments hi ha a Pego 22 positius actius confirmats amb proves PCR o test d’antígens. Així, el total de persones que han tingut o tenen coronavirus, des de l’inici de la pandèmia a Pego és de 76.

La reunió del CECOPAL ha estat motivada per l’encontre que han mantingut aquest matí representants dels ajuntaments de la comarca amb Sanitat, Salut Pública i el Departament de Salut de Dénia. En ella s’ha posat en relleu que la situació és preocupant segons Salut Pública en la Marina Alta. Les xifres oferides són les de l’actualització de hui, en què la comarca ha sumat la xifra més alta de tota la pandèmia: 181 nous positius confirmats amb proves PCR o test d’antígens.

Dénia ha registrat 35 nous positius i té 76 casos actius; a l’estadística del Verger s’ha sumat 32 nous positius i arriba als 107 des que va començar la pandèmia; 32 casos més té també Xàbia, que ara té 76 casos actius i un total de 329 des que va començar la pandèmia.

Teulada-Moraira ha sumat 21 nous positius, Calp 14, com i Benissa 10. Per baix dels 10 nous contagis estan en aquesta actualització Ondara amb 7, Gata de Gorgos amb 6 i Pedreguer amb 5. A Orba i a Beniarbeig s’ha detectat 2 casos més en cada municipi, i a Els Poblets i El Poble Nou de Benitatxell un en cadascun.

La incidència acumulada dels últims catorze dies s’ha disparat al Verger, amb 862,0 casos per cent mil habitants Xàbia té ara 275,3; i la Marina Alta 194,8 casos per cent mil habitants. També té en aquests moments uns índexs elevats Dénia amb 180 casos per cent mil habitants, Calp amb 176, Teulada amb 224 i, com hem comentat anteriorment, Pego amb 217.

Alguns dels alcaldes i alcaldesses han manifestat durant aquesta reunió la seua intenció de suspendre les activitats que depenguen dels seus ajuntament. En aquesta línia, l’alcalde i la regidora de Sanitat de Pego, Enrique Moll i Alicia Siscar, han decidit convocar una reunió del CECOPAL per tal de prendre mesures. En la trobada l’acord ha estat unànime: l’Ajuntament de Pego desconvoca totes les seues activitats immediatament i fins al pròxim 15 de gener de 2021.


ELS ALCALDES I ALCALDESSES DEMANEN RESPONSABILITAT

A més de la reunió conjunta d’aquest matí amb Sanitat i Salut Pública, els alcaldes i alcaldesses de la comarca han posat en marxa una iniciativa conjunta per tal de fer una crida conjunta a la responsabilitat aquest Nadal. Han gravat un vídeo que ha estat compartit per les xarxes socials a partir de les 12 i en ell els alcaldes i alcaldesses demanen a la ciutadania de la comarca responsabilitat, precaució i respecte per les normes i restriccions vigents durant les festes de Nadal.


A més de felicitar les festes a la ciutadania de la comarca, l’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar a la població que la responsabilitat individual i extremar les mesures per tots conegudes en les reunions familiar són factor clau per a frenar la tendència en ascens dels contagis en els municipis del Departament de Salut de Dénia.

1723 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!