Cases rurals valencianes íntimes, acollidores i amables

Aquestos tres adjectius són els criteris que han utilitzar els autors de la nova guia d’allotjaments rurals del territori valencià, Paco Tortosa i Sara Garcia, per a destriar de les 800 cases rurals oficials, 117. La guia, editada per Carena Editors i recolzada pel moviment Slow Food València, va ser presentada ahir al Complex Esportiu i Cultural la Petxina del cap i casal. “Cases rurals de la Comunitat Valenciana. Íntimes, acollidores i amables”, així es titula la nova guia d’allotjaments rurals que es va presentar ahir al Complex Esportiu i Cultural ‘La Petxina’ de València. En aquesta guia hi ha una selecció de 117 cases rurals de l’interior del territori valencià, destriades de les 800 oficials registrades per la Conselleria de Turisme. Ja ho apunten els autors, Paco Tortosa, col•laborador d’aquesta casa en les ‘Passejades Pausades pel País’ i Sara Garcia, directora de Ràdio Pego, a la presentació del llibre “no es tracta d’una publicació institucional, ni una guia amb publicitat o de pagament per part dels establiments que en ella figuren. Aquesta és una obra editada per una editorial valenciana –Carena Editors- i elaborada per autors independents valencians, els quals hem aplicat uns criteris de selecció i de treball fruit del nostre treball professional i de les nostres activitats d’oci, viatges i estances entre el meravellós patrimoni natural i cultural valencià”.

La presentadora de l’acte, la periodista del Levante-EMV, Laura Ballester va qualificar el treball presentat d’ “espectacular” perquè, reproduint una pregunta de Paco Tortosa s’interrogava sobre “què pinta una guia en paper hui en dia en el món de la informàtica?” I destacava Ballester que el llibre destria, de 800 “les cases rurals més encantadores, més subjugadores i les que es troben en paratges màgics i que damunt respecten el medi rural, la natura i l’arquitectura tradicional i tenen un estil de vida molt definit”. El projecte va atreure al moviment d’Slow Food València, fet que els va fer apostar pel treball realitzat i per la filosofia que guia desprèn.

El projecte, explicava Marc Zacarés, responsable de Carena Editors, va nàixer fa tan sols un any, en la fira del llibre de 2007, quan Paco Tortosa estava en la caseta de la Llibreria Patagònia signant el seu llibre sobre el Parc Natural de L’Albufera. Tot i la negativa inicial de l’autor, Zacarés va insistir en la idea que ha fet possible la Guia de Cases Rurals de la Comunitat Valenciana. Íntimes, acollidores i amables”.

Laura Ballester destacava d’aquest treball una qüestió diferent que inclou la guia, “una cosa molt important que aporta és la informació per a arribar en transport públic, a peu o en bicicleta” als allotjaments que es proposen. I continuava ressaltant “un altre valor que té la guia és que, a més de cases rurals, també parla de persones i de projectes vitals”. Perquè aquest llibre dedica dos planes a cada casa rural. En elles es barregen les fotografies i els textos, entre els que es troba un –el de l’esquerre- amb tocs literaris que descriu l’inici de cada projecte, les inquietuds de les persones que l’han dut endavant i que ofereixen.

Aquesta guia de cases rurals, explicava l’editor, es pretén “que siga un poc la guia Michelin de les cases rurals valencianes, una guia viva, que si potser cada any o cada dos anys pugen i baixen les cases”.

Per a elaborar aquesta guia els autors han fet un treball de camp que els ha dut “a recórrer al voltant de 7.000 quilòmetres per tot el territori valencià, i a entrevistar a uns 200 propietaris d’establiments de cases rurals.” I assenyalen també Paco Tortosa i Sara Garcia que “aquesta publicació no es fa servir de cap classificació numèrica ni pictogràfica per a qualificar les cases seleccionades.” Perquè han volgut posar de rellevància, no el luxe dels establiments sinó la confortabilitat de la casa en si i les persones que la regeixen, com també la quietud i la màgia dels indrets en què se situen les cases rurals.
413 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!