Demà AVA-ASAJA es manifesta a Madrid

ASAJA Alacant i AVA mobilitzaran a més de mil agricultors fins a Madrid, demà dia 19 de juny, amb motiu d’una manifestació multitudinària que tindrà lloc al llarg del Passeig de la Castellana, i que finalitzarà enfront del Ministeri d’Economia, sota el lema ‘Per la supervivència del camp’ i que té com a origen la disconformitat dels agricultors de tota Espanya davant les continues pujades del preu del gas-oil, dels fertilitzants i abonaments, entre d’altres. La situació de l’agricultura continua com congelada, perquè no avança cap a les millores necessàries per fer-la ressorgir. És per això que des de l’organització agrària AVA-ASAJA han decidit convocar una manifestació a Madrid, davant el ministeri d’Economia per a alçar la veu contra la política agrària actual, com va explicar el nou delegat d’AVA a Pego, Vicent Dominguis a Ràdio Pego.

Així les coses, demà dijous, 19 de juny, més de mil agricultors alacantins es desplaçaran fins a Madrid, amb motiu de la manifestació multitudinària que tindrà lloc al llarg del Passeig de la Castellana, i que finalitzarà enfront del Ministeri d’Economia, sota el lema ‘Per la supervivència del camp’ i que té com a origen la disconformitat dels agricultors de tot l’Estat Espanyol davant les continues pujades del preu del gas-oil, dels fertilitzants i abonaments, entre d’altres.

Amb esta iniciativa AVA-ASAJA “vol fer-se sentir i mostrar la seua indignació davant de la difícil i complicada situació que travessa, principalment, per l’encariment excessiu del gas-oil, duplicant el seu preu en tan sols un any.” expressen en un comunicat de premsa. En esta línia des d’ASAJA Alacant consideren necessari l’establiment d’una fiscalitat diferenciada i menor, sobre el gas-oil d’ús agrari per a arribar a tenir un gas-oil professional.

D’altra banda, aquesta organització agrària també reivindica la necessitat de rebaixar els costos de fertilitzants i abonaments davant de les continues pujades del seu preu, perquè són matèries bàsiques utilitzades pels agricultors per a desenvolupar la seua activitat agrària i en alguns casos han arribat a encarir-se fins a un 100% respecte al seu preu en l’anus 2007.

Una altra de les reivindicacions principals per les que es convoca la manifestació és la necessitat que des del Govern es prenguen les mesures necessàries per al manteniment de les tarifes oficials elèctriques per a reg, perquè suposadament des de l’1 de juliol del 2008 desapareixen estes tarifes.

A més, AVA-ASAJA demana una Llei de Comerç de Transparència de Mercat per als Preus i la imposició del doble etiquetatge, de manera que a l’agricultor i al ramader deixen de comprar-li el seu producte per davall dels costos de producció i el consumidor sàpiga on es queden els marges.

Així mateix, un altre dels temes importants que des d’AVA-ASAJA reivindiquen és la necessitat mesures urgents que ajuden a pal•liar la crisi que travessa el sector ramader.

653 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!