Al voltant de 800 músics es reuniran a Pego el dissabte 22

Pego acull enguany la Trobada de Bandes de la Marina, 18 agrupacions que ompliran, a partir de les 7 de la vesprada del dissabte 22 el poble de música. L’acte culminarà al Pla de la Font, on tots els músics es reuniran per a interpretar l’obra “Vila de Pego” sota la batuta de Miguel Àngel Garcia, director de l’Agrupació Musical de Pego. Mayrén Beneyto, directora del Palau de la Música de València, presidirà aquesta Trobada. Un fet excepcional tindrà lloc el dissabte, 22 de setembre, a Pego. El poble serà invadit per centenars de músics, tots ells i totes elles originaris de la Marina Alta. Eixe dia fins a 18 pobles estaran representats per les seues agrupacions Musicals en la Trobada de Bandes de la Marina. La iniciativa s’emmarca dins les activitats que demana la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana. L’any passat la comissió comarcal va decidir realitzar una Trobada de Bandes Juvenils a Benissa. Enguany s’ha ampliat la ràtio d’edat i en la Trobada Comarcal participaran les bandes més veteranes.

L’objectiu és mantenir el contacte entre els músics. Així aquesta trobada està pensada per a actuar més enllà de la música, donant importància a l’intercanvi entre les persones que composen les bandes. Per a Pego, a més, és doblement positiu perquè és un gran honor haver estat elegits enguany per a albergar aquesta experiència, com bé assenyala Llorenç Seguí, president de l’Agrupació Musical de Pego.

La setmana passada l’alcalde de Pego, l’independent Carmelo Ortolà i el president de l’Agrupació Musical, Llorenç Seguí, junt a la presidenta comarcal de les bandes de la Marina Alta, Tona Pons; el president de la banda de Beniarbeig, Paco Cebolla, van tenir una reunió amb la directora del Palau de la Música de València, Mayrén Beneyto per a convidar-la a presidir la Trobada de Bandes de Música de la Marina, petició que va acceptar gustosament.

El dissabte 22, a partir de les 7de la vesprada Pego serà, literalment, invadit per la música. S’espera l’assistència de pràcticament totes les bandes de la Marina Alta. 18 estan confirmades: Agrupació Musical de Pego, de la Rectoria, Orba, Castell de Castells, Xaló, Benissa, Calp, Teulada, La Vall d’Ebo, Beniarbeig, Benidoleig, Benitatxell, Gata, Dénia, Els Poblets, Ondara, El Verger i Pedreguer.

Des de diferents punts de la localitat eixiran en cercavila cadascuna de les bandes per a confluir totes al Pla de la Font. Allí interpretaran totes juntes, és a dir, al voltant d’uns 800 músics, el pasdoble “Vila de Pego” sota la batuta de Miguel Àngel Garcia, director de l’Agrupació Musical de Pego. Tot un espectacle que, de segur, esborronarà a més d’un espectador.

267 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!