Iberdrola avisa de risc d’avaries sense una nova subestació

L’empresa alerta que les instal•lacions del Verger «estan al límit tècnic de la seua capacitat» i afirma que ja no pot atendre unes 100 sol•licituds de nous subministraments. Des de fa anys que a Pego es pateixen apagades intermitents de llum pel més mínim fenomen meteorològic, tot i això fins ara Iberdrola no havia fet menció de necessitar més instal•lacions elèctriques per a compensar eixes baixades de tensió. Actualment, però, la massiva construcció de cases, sense una planificació prèvia dels recursos disponibles ha dut a l’empresa a afirmar que «Si la subestació elèctrica no entra en servei abans de l’estiu de 2008, augmentarà considerablement el risc d’avaries i la duració de la reposició del servei en cas d’incidència».

L’empresa va remetre ahir un comunicat en el que assegura que la instal•lació, que pretén ubicar-se en l’Assagador del Palmar, és necessària «per a poder atendre tant el creixement vegetatiu de Dénia i nord de la comarca de la Marina Alta, com els nous desenvolupaments i actuacions previstes en els Plans Generals municipals».

De fet, la construcció de la subestació elèctrica de Dénia acumula un retard de tres anys. Això suposa que la subestació del Verger, de la que s’alimenta actualment Dénia, «es trobe al límit tècnic de la seua capacitat, la qual cosa augmenta considerablement el risc d’avaries». Segons Iberdrola, «el 70% de la demanda de les instal•lacions del Verger correspon al consum de clients de Dénia».

Davant d’esta situació, «actualment no és possible atendre els creixements previstos a Dénia i el nord de la comarca des de la subestació del Verger, per la qual cosa els sol•licitants de subministrament elèctric no podran disposar del mateix fins a la posada en servici de la nova instal•lació». La Companyia, de fet, va afirmar ahir tindre actualment pendent d’atendre més de 100 peticions significatives de nous subministraments, que en conjunt sumen una potència de més de 300.000 quilovats, i que «només es podran atendre una vegada entre en servei la nova subestació elèctrica en el municipi de Dénia». A més, Iberdrola assegura que Dénia és l’única població amb més de 25.000 habitants de la província d’Alacant que no compta amb una subestació en el seu terme municipal.

Respecte a la ubicació, que compta amb un fort rebuig veïnal per ser sòl agrícola, Iberdola va apuntar ahir que ja ha construït durant 2007 cinc subestacions elèctriques en la Comunitat Valenciana, de major potència que la prevista a Dénia, en sòl agrícola, algunes en zona de regadiu on el principal cultiu són els tarongers i «no ha existit cap rebuig veïnal». La Companyia destaca que «a petició de l’actual equip de govern de Dénia, el recorregut de la línia que unirà la nova subestació amb la del Verger discorrerà totalment en subterrani, igual que les eixides en mitja tensió per a alimentar les noves promocions, per la qual cosa l’impacte visual és nul».

No obstant, els agricultors i des de la plataforma veïnal s’advoca per sòl industrial. Però Iberdrola apunta que «iniciar novament tota la tramitació administrativa produiria com a mínim un retard de més de 3 anys». A més, construir la subestació en el polígon implicaria «condicionar el futur desenvolupament del sòl pel qual transcórrega la línia d’alimentació», segons Iberdrola.

408 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!