Actuacions del QMAV i de l’OMA en la presentació de l’Himne de la Marina Alta a València

Aquest cap de setmana han tingut lloc dos destacades actuacions musicals relacionades amb el nostre poble de Pego. La primera fou el divendres 4 al pati de la casa de Cultura on actuà el QMAV i la segona, la presentació el diumenge 6, de l’Himne de la Marina Alta al Palau de la Música de València.
El divendres passat, dia 6 de juny, actuà el QMAV en el pati de la casa de cultura, fou una audició que deixà al nombrós públic assistent amb gana de més, doncs per tres vegades obligà als músics a bisar alguna peça, al final els assistents felicitaren efusivament els interpretares, va merèixer la pena , com sempre que actua. “ Al Vent” va ser el darrer bis que oferiren, un arranjament de Ferran Ferrando de la famosa cançó de Raimon.

El diumenge per la vesprada, a les 19.30h, en el Palau de la Música de València, l’OMA presentà “7 Fonts”, l’Himne de la Marina Alta.
Al fulletó d’informació al públic que es donava a tots els assistents es podien llegir escrits de diferents personalitats com:
Francesc Camps, president de la Generalitat, que escrivia: Amb motiu de la presentació de l’Himne Oficial de la Marina Alta vull fer arribar la meva felicitació als impulsors de l’Himne i al seu creador, el compositor pegolí Ferran Ferrando per la seva tasca de vertebrar, d’unir la comarca.
El Síndic de Greuges, Cholbi Diego: Quan neix un element vertebrador d’una comarca tan important com La Marina Alta, el sentiment que aflora en la meva persona és l’agraïment .
José Siscar, diputat provincial: Desitge, com un ciudatà més d’aquesta comarca, que el nostre himne es convertisca molt prompte en la referència senyera per a tots nosaltres.
Mayren Beneyto, presidenta del palau de la Múisca: La més sincera enhorabona al compositor de la partitura Ferran Ferrando, als organitzadors de l’advent i sobre tot als habitants de La Marina Alta.
Nicolàs Merle, president de la Fundació Dénia: Encomiable treball del compositor Ferran Ferrando , a qui felicite per què sens dubte traspassarà el marc comarcal, en el que serà referent d’unió i solidaritat a través d’un sol llenguatge: la música.
Ferran Ferrando compositor de l’himne, diu en el seu saluda: Tres són els temes que conformen l’Himne de la Marina Alta, un majestuós coral en ritme quaternari a mode d’himne religiós inicia la peça. Tot seguit es dibuixa des del fons un tema popular construït en una escala antiga i construït en ritme ternari, és el Pepe Tono que a poc a poc va guanyant força desembocant en una darrera melodia presentada per un instrument solista (dolçaina, flauta o violí depenent de les versions).
Aquest tema de set compassos és una cançoneta en ritme d’epuntet i esdevé la part principal de la composició en sis presències al llarg de l’himne. Motius d’augua, escales gregorianes i àrabs fent l’ullet a les set fons de La Vall de Laguar, música popular i culta sons clàssics i folklòrics s’ajunten i barregen per representar una comarca on tots aquestos ingredients formen part de la nostra història i del nostre futur.
El programa fou el següent
Part I, Serenata per a cordes en mi menor Op. 20 de Edgar Elgar (1857/1934) i L’idili de Sigfrid de Richard Wagner ( 1813/1883)
Part II, Simfonia n. 1 en Do major Op. 21 de Ludwing van Beethoven (1770/1827) i finalitza amb: Set Fonts – Himne comarcal de la Marina Alta de Ferran Ferrando (1970)
Acabà en concert amb tot, el nombrós; públic en peu aplaudint el compositor i demanant la repetició de la peça, les felicitacions i l’enhorabona no és van fer esperar, la satisfacció i l’agraïment ens embargava, i des d’aquesta pàgina web de la ràdio donem les gràcies a tots els assistents.

Ferran Ferrando
Cultural Dorsal-19
465 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!