Abel Sendra Vicens, esportista d’elit

La seua rapidesa en la resolució de problemes en modalitat búlder han portat al seleccionador d’escalada a apostar pel jove pegolí Abel Sendra perquè entre a l’escola de tecnificació d’escalada de la província d’Alacant i millore el seu rendiment esportiu.
Abel Sendra Vicens s’unix a Néstor Portes com a esportista d’elit. En este cas en la modalitat d’escalada. Des què descobrira l’escalada, este jove que fins enguany ha estat competint en categoria sub16 i que l’any que ve passa a la categoria més competitiva la sub18, no ha deixat de progressar, sobretot en la modalitat de búlder. Esta progressió l’han fet optar a la beca d’esportista d’elit, una consecució a la que arriben, només, els esportistes més destacats. Des del Centre Excursionista de Pego, del que és membre Abel i on sol entrenar en interior, Pablo Téllez, el seu president, expressava la satisfacció i l’alegria de la notícia.
Abel és un jove tímid. No obstant això, vam aconseguir que ens contara un poc de la seua rutina en relació a l’escalada. El primer que pot cridar l’atenció és que per a ell passar-se hores penjat de les preses del búlder del Centre Excursionista de Pego no és entrenament, “és anar a passar l’estona”.
L’altra curiositat en la rutina d’Abel Sendra és que, de moment, el que li agrada és fer búlder, fer bloc, la modalitat que vam poder vore a Pego el mes de maig en la I Copa d’Espanya d’Escalada. L’escalada en roca no és “sant de la seua devoció, de moment”. Abel ens explicava la diferència d’entrenar a bloc, “és búlder” i en roca “és esportiva, en corda”. Pablo Téllez dóna també la seua visió de les dos modalitats, “en interior s’entrena, a l’exterior s’escala”.

Està clar, per tant, que a Abel Sendra Vicens li agrada escalar en bloc i que té fusta per a fer-ho ho demostren els diferents pòdiums que ha aconseguit en la seua curta carrera esportiva en la categoria sub16. Tot apunta a que, la velocitat amb que va realitzar els problemes plantejats en l’última competició a la que va participar, ha estat l’element clau que va determinar que el seleccionador d’escalada el triara com a esportista d’elit.

Abel explicava que se sent més còmode en rocòdrom, resolent problemes “a vista”, és a dir, a la primera, sense necessitat de provar més voltes.
Abel Sendra l’any que ve passarà a competir en la categoria sub18, on hi ha molta competència i on haurà de demostrar que realment destaca en este esport. La beca d’esportista d’elit li permetrà accedir a l’escola de tecnificació, situada a Alacant, és a dir, que disposarà d’un entrenador personal durant 3 ó 4 dies a la setmana. Eixe beca d’esportista d’elit li facilitarà l’accés a qualsevol carrera relacionada amb l’esport i li obrirà les portes a disposar de les seus de tecnificació.
El jove escalador sap que destacar no serà més fàcil en la categoria sub 18 perquè “tots compartixen entrenador”. Pablo Téllez confirmava eixa dificultat i subratllava que “dos anys més d’entrenament es nota molt” el que el duia a afirmar que Abel “haurà de ser més disciplinat”.

Ens quedem en el gaudi que l’escalador pegolí ha experimentat durant estos anys que porta encadenant presses en els rocòdroms del Centre Excursionista de Pego i de les competicions que tenen lloc a la província d’Alacant.
521 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!