Veïns de les Deveses recolzen que siga del Verger

Més de 400 socis abonen el tràmit de segregació que va iniciar l’Ajuntament. Els residents en eixa costa opinen que per al cas que els fa Dénia, és millor pertànyer al Verger. Pego també s’ha queixat de que Dénia no recull el fem a MontePego
El municipi de Dénia desposa d’un ample terme que linda amb cinc municipis i des de aquestes localitats es critica que l’ajuntament de la capital comarcal no tracta per igual als veïns del casc urbà que als que viuen en xones més allunyades. De fet, molts d’aquestos terrenys són propietat de veïns d’altres municipis. Es el que passa per eixemple amb les platges de Les Marines conegudes popularment com a platja de Pego i del Verger perquè la majoria de residents i propitaris són d’aquestos pobles.

El problema no sols passa a la platja sino a altres zones com Monte Pego. De fet fa escasos dies el regidor de Medi Ambient de Pego, el nacionalista Pau Folqués va criticar que des de l’ajuntament de Dénia no es recollia el fem a Monte Pego ni tampoc es financiva la prestació del Servei.

La darrera critica procedix dels veíns de la costa. I es que deu anys de discussions, debats i conversacions amb les autoritats polítiques no han servit per a posar solució a l’erosió de la platja, ni per a escometre un projecte seriós de regeneració.

Carmen Frases, presidenta de l’entitat veïnal, va declarar que en l’assemblea celebrada el diumenge, tots els socis, per unanimitat, van abonar els tràmits administratius que ha iniciat l’Ajuntament del Verger, perquè eixe tram de la costa s’incloga en el seu terme municipal.

La dirigent veïnal, va criticar a l’equip de govern i a la Direcció Provincial de Costes, perquè ‘‘primer ens van dir que no hi havia arena, després ens van dir que la portarien de Serra Gelada, i al final, han portat arena de borinot (d’obra) que ha convertit la zona en un fanguer”.

Les autoritats els van arribar a prometre que regenerarien la platja amb arena del port d’Alacant i tot ha quedat en paraules que s’ha portat les onades del mar, les mateixes que es porten l’arena.

La realitat és que del projecte de regeneració que ha executat el Ministeri de Medi Ambient, només es veuen els tres espigons que es van col·locar per a evitar l’erosió de la platja, però el primer temporal que va haver-hi el passat hivern ‘‘se se’l va portar tot”, va dir.

Els veïns d’este bell tram de la costa nord dianense assenyalen que en alguna ocasió, quan s’ha construït en segona línia de platja, les constructores han arribat a depositar l’arena que extreien del sòl per a fer els fonaments en la platja, ja que practicament era l’arena natural de què sempre han gaudit.

Ara, quan el ritme de construcció seguix amb la mateixa intensitat, les empreses es porten eixa arena per a reaprofitar-la i segons la seua opinió ‘‘l’Ajuntament de Dénia continua tancant els ulls”.

La falta de neteja, els problemes d’inseguretat, carències en altres servicis com l’enllumenat o l’acumulació d’infraestructures que consideren molestes són les principals queixes que els veïns dels Deveses formulen des de fa anys a l’Ajuntament de Dénia. La reivindicació de la segregació és un nou intent dels veïns per reclamar l’atenció del consistori dianense, perquè seguixen considerant-se agreujats en inversions.

Les regeneracions de la Marineta Cassiana i el Blay Beach, en ple estiu, els abocaments que van contaminar per un dia la platja dels Rotes o l’acumulació d’algues han centrat altres queixes dels turistes, este estiu, en les platges de Dénia.
462 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!