Una nova ruta connecta el carril bici de Pego amb la Marjal de Pego-Oliva

Un projecte que ha apropat l’Ajuntament de Pego i la Direcció del Parc Natural i ha reforçat l’espai com a eix vertebrador del turisme mediambiental del municipi.

Dissabte passat es va inaugurar la senyalització d’una nova ruta circular per a unir Pego amb la marjal de Pego-Oliva sense haver de tocar, pràcticament, vies amb trànsit de vehicles a motor.
La regidora de Turisme de Pego, Pepa Sendra, donava rellevància a la compatibilitat entre el Parc Natural i el turisme tranquil i respectuós amb el medi. Així mateix, destacava com la marjal és una espai que potencia Pego com a municipi de turisme familiar. Per últim, destacava l’estreta col•laboració amb la Direcció del Parc, ja que “crea sinèrgia” perquè “expressa que tot és possible fer-ho dins d’este espai protegit”. Pepa Sendra no deixava de banda que la nova ruta connecta dos comarques i deixa lligada una extensa línia de territori que uniria Dénia amb Gandia per la Marjal i la via verda de la Safor.
El director-conservador del Parc Natural, Carlos Linares, refermava la idea que esta nova ruta “és fruit d’una sinèrgia positiva entre dos administracions”. Confiava que esta realitat siga la primera de moltes més. No amagava que “els temps són difícils en quan a disposar de recursos d’aquesta índole, però entre el poc que tenim uns i altres, fer estes petites accions que li donen valor afegit al propi parc que, per ell sol, ja constituïx un element importantíssim dins dels espais protegits de la Comunitat Valenciana i de les zones humides catalogades”, explicava Linares.
L’alcalde de Pego, Enrique Moll, incidia en eixa col•laboració ja esmentada entre administracions. Moll destacava “el canvi de mentalitat que hi hagut en la Direcció del Parc Natural” que està demostrant que “el parc natural està obert a la gent sempre hi quan es respecte”. Posava de rellevància el batlle la diversitat d’activitats que s’hi poden realitzar a l’interior del parc. També agraïa que des què està la nova direcció es pot netejar, de tant en tant, el naixement del Bullent. Així mateix, lamentava que la marjal s’haja quedat sense un grup de tècnics propis.Entre els presents a la inauguració de la senyalització de la nova ruta, que es pot realitzar a peu, en bici o a cavall estava, justament, el Director del departament de Turisme Eqüestre de la Federació Espanyola d’Hípica, Alejandro Solís. La seua presència posava l’accent “la possibilitat d’habilitar esta ruta per a l’ús eqüestre”. Informava Solís que “el turisme eqüestre menja 20 milions d’especialistes a tot el món, 7 d’ells a la Unió Europea”. D’ahí que “la Federació Espanyola d’Hípica estiga ajudant a l’estructuració d’eixe turisme a Espanya i posar els mitjans […] per a entrar en eixe mercat internacional”.579 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!