S’inicia la ‘Festa Estellés’ a Pego

Ho feia ahir amb la inauguració de l’Exposició ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de record i d’esperances’ a casa de Cultura de Pego. El muntatge sobre la vida i l’obra del poeta de Burjassot és itinerant i ha estat creat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La inauguració va comptar amb l’actuació de ‘Tr3scant’. La ‘Festa Estellés a Pego’ ha estat organitzada per la Comissió Estellés i continua esta setmana amb la presentació d’ ‘Estellés en solfa’ i de ‘100 haikus amb gust de boira’, a més d’una lectura oberta de poemes.
La bona temperatura d’anit va permetre que el concert d’inauguració de l’exposició ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i d’esperances’ transcorreguera com si d’una nit d’estiu es tractés. Així, el pati de la Casa de Cultura va acollir la primera de les activitats programades a Pego per a homenatjar la figura del poeta de Burjassot. Una Festa Estellés que s’estén arreu del territori valencià.Josep Palomero escriu sobre Estellés al fullet informatiu de l’exposició de l’AVL: “Vicent Andrés Estellés és percebut pels valencians com el poeta nacional, puix que en molts versos, ben coneguts, expressa d’una manera rotunda la voluntat de servir el seu poble. Però ho és sobretot per haver escrit milers i milers de versos, creant una vasta obra que ha merescut l’atenció de molts estudiosos, antòlegs, dramaturgs i traductors.”
Anit ‘Tr3scant’ va musicar alguns dels poemes del de Burjassot, però sobretot va interpretar un repertori de poesia pegolina, la del premiat Carles Siscar. Ho va fer davant un públic atent i entusiasmat que va demanar bis en acabar-se el concert.L’exposició ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i d’esperances’, és l’obertura d’una setmana plena d’activitats de la ‘Festa Estellés’ a Pego: dijous la presentació del darrer treball de Salvador Bolufer i Enric Murillo, ‘Estellés en solfa’; divendres la presentació de l’últim poemari de Mª Dolors Pellicer, ‘100 haikus amb gust de boira’, acompanyada una vegada més de ‘Tr3scant’. Tot això a partir de les 20.00h., a la Casa de Cultura. Com a colofó, dissabte, a partir de les 18 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, lectura pública de poemes amb l’acompanyament al piano de Ferran Ferrando.
L’organització de totes elles ha corregut a càrrec de la Comissió Estellés, un grup de persones que va considerar que a Pego hi havia suficients artistes per a poder engegar el reconeixement que es mereixia el poeta del poble, com s’ha fet en altres pobles arreu del País Valencià. La resposta obtinguda ha estat la responsable que s’hagen pogut programar tantes activitats al municipi. Destacava la portaveu de la Comissió Estellés que tota la gent participant ho fa d’una manera altruista. Perquè considera que l’ocasió ho mereix.
639 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!