Un pas més cap a la finalització de Penya Roja

Al ple ordinari de juny celebrat ahir es va aprovar una modificació en el Pla Parcial Penya Roja, com era la incorporació a l’expedient d’un informe extern. Un punt de tràmit com indicà la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, qui va fer una cronologia del projecte Penya Roja des dels seus inicis, en l’any 1999 i va detallar a què consistia el punt sotmés a votació en el plenari, modificació del Pla Parcial la qual, segons Compromís i PP podria haver estat aprovada directament, sense passar pel ple. Laura Castellà anuncià, a més, una comunicació de Conselleria que reafirma la validesa del projecte:

Per part de Compromís, el regidor Àngel Oltra va recriminar l’equip de govern que no faça cas dels informes dels tècnics municipals i afirmà que s’ha contractat l’assessoria externa per tal de fer informes adaptats a les necessitats de l’empresa adjudicatària del projecte. A més, Compromís ha recordat, una vegada més, les afeccions mediambientals que comportarà la finalització de la urbanització.

I, en el seu torn, el Partit Popular reiterà el suport a l’execució i finalització de Penya Roja en considerar que suposarà comportarà l’activació de l’economia local. Escoltem el portaveu popular, Ferran Gonzàlez.

Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor del Partit Socialista, amb un regidor menys per l’absència en la sessió de l’alcalde, Enrique Moll, i amb les abstencions dels edils del Partit Popular. Compromís ha votat en contra.

3 PLANS D’EMERGÈNCIES APROVATS

D’altra banda, el ple va aprovar per unanimitat, el Pla Territorial d’Emergències, el Pla d’Actuació Enfront de Riscos Forestals i el Pla d’Actuació Enfront de Riscos Sísmics. Els documents aprovats compten amb una planificació i organització per a la utilització òptima dels recursos tècnics previstos amb la finalitat de reduir al mínim possibles conseqüències sobre éssers, pèrdues de béns generals i l’ambient, que poguera derivar-se de la situació. És a dir, són guies que marquen els passos que s’ha de donar en cas d’emergència com poden ser incendis o moviments sísmics.

“Ha sigut un procés costós però necessari”, va matisar durant la seua intervenció la regidor de Transició Ecològica, Laura Castellà, qui va remarcar, a més, que “els planejaments recentment aprovats ja s’estan revisant perquè la vida quotidiana i l’Administració no caminen al mateix temps”.

Amb l’aprovació dels planejaments, Pego compta amb tres dels quatre plans que pot tindre una localitat per a afrontar qualsevol tipus de situació adversa. Respecte al quart, el de Risc per Inundacions, la localitat pegolina no està obligada a la seua aprovació, ja que el risc per a la localitat és mínim. Tot i així, el consistori compta amb un estudi d’inundabilitat, en el qual s’inclouen una memòria descriptiva detallada sobre la situació, geologia, climatologia, vegetació, etc. de la zona a estudiar. “Malgrat no tindre necessitat d’això, comptem amb este estudi”, apunta l’edil.

La proposta presentada al ple va ser aprovada per unanimitat. Des del Partit Popular van felicitar l’executiu del PSPV, “quan es fan les coses bé s’ha de reconéixer”, va indicar el seu portaveu, Ferran González, qui també va demanar que se sol·licitara a la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana l’homologació dels plans, “per a estar més ben coordinats”.

En el ple, en el qual l’edil Raül Tamarit va exercir d’alcalde, també es va aprovar la proposta del PSPV per al manteniment dels programes d’ocupació que fomenta la Generalitat; i també la Declaració Institucional del Dia de l’Orgull, que reproduirem de manera íntegra, en la data corresponent.

522 Visites
Hola!!