Salvador Bolufer ha fet una crida a la pau en la Publicació Festera de 2024

L’escriptor pegolí ha estat el publicador d’honor en l’acte de Publicació que va tindre lloc dissabte passat i amb el qual es va donar a conéixer el cartell anunciador de la festa de Moros i Cristians de 2024. A més de l’exaltació de la pau, Bolufer va avançar alguns dels trets de la capitania d’enguany, en mans de la seua filà, Al-hagamba Musa, que -també en aquest 2024- celebra el seu 50 aniversari de naixement.

La Publicació Festera va començar amb l’arribada de les bandes de música de la Unió Musical de la Vall d’Ebo i de l’Agrupació Musical de Pego en passacarrer a la plaça de l’Ajuntament, on festeres, festers i veïnat en general, es va donar cita per a presenciar l’acte que marca l’inici de les festes de Moros i Cristians a Pego. A més de la música i del publicador d’honor, el protagonisme en aquesta celebració el van tindre també el capità moro, Juanjo Bolufer Femenia, de la filà Al-hagamba Musa, i l’ambaixador cristià, Abel Sendra Vicens, dels Inquisidors, com a testimonis de la Publicació. En l’acte intervingueren, a més, l’alcalde de Pego, Enrique Moll i la presidenta de la Junta Coordinadora dels Moros i Cristians, Núria Gómez. Escoltem, a continuació, la Publicació Festera de 2024:

En finalitzar els parlaments, es va descobrir el cartell dels Moros i Cristians 2024 i les bandes de música interpretaren a l’uníson el pasdoble Vila de Pego, sota la batuta del director de la banda de l’Agrupació Musical de Pego, Miquel Nadal. I dues esquadres especials de publicadors i publicadores, integrades per dos representants de cada una de les filaes, van realitzar diferents figures amb l’acompanyament dels músics i dirigides per un sergent de cada bàndol. El Sergent Cristià va ser Salva Lloret Morera dels Inquisidors, Filà Ambaixadora 2024, mentre que pel bàndol moro el sergent va ser Pepe Server Banyuls d’Al-Hagamba Musa, Filà Capitana 2024. L’esquadra de publicadors cristians va estar acompanyada per la banda de la Vall d’Ebo, mentre que el bàndol moro desfilà amb la de Pego. Van fer un recorregut pel casc antic fins arribar a la plaça del Mercat, on, de nou, delectaren el públic amb la realització de diferents figures. I la festa es va allargar fins a la matinada amb un sopar de germanor i la intervenció de DJ Macondo.
722 Visites
Hola!!