La Muixeranga de la Marina Alta es consagra a Algemesí

Dissabte passat la colla va actuar al km0 muixeranguer, convidada per la colla degana d’aquesta tradició, la Muixeranga d’Algemesí, en una jornada on s’ha vist un ampli repertori de figures de cinc alçades.

La XXIII Trobada de Muixerangues d’Algemesí, ha tingut lloc dissabte 8 de juny, organitzada per les dues colles locals, i on han participat la Nova Muixeranga d’Algemesí, que ha portat com a convidats als Castellers d’Esplugues, i la Muixeranga d’Algemesí, que ha portat com a convidats a La Muixeranga de la Marina Alta.

Els de verd van arribar a plaça després d’una forta preparació durant els últims mesos, ja que volien fer la millor actuació possible al poble on s’ha conservat aquesta tradició fins a portar-la a ser patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Van començar fent un homenatge als seus orígens a la Muixeranga de Pego, amb una figura plàstica molt característica d’aquell moment de la colla, com és la Pietat, amb la que han entrat a plaça amb un seguici processional, que han acompanyat a la dolçaina i el tabal membres de la Clandestina de Pego, tocant la Processó, d’Enric Gironés.

A les rondes d’actuació van poder realitzar per primera vegada, la Trobada, una muixeranga de 5 alçades en homenatge a la diada que els acollia. I a la ronda de pilars de comiat van realitzar dos pilars de quatre i 11 pinets on va participar tota la xicalla.

La colla de la Marina Alta va voler arribar a Algemesí, acompanyats per representants institucionals i de les diferents associacions culturals de la comarca. Així, van poder seguir la trobada des del balcó de l’ajuntament, l’Alcalde de Gata, Josep Signes i les regidores de Cultura, Àngels Soler, de Cultura Festiva, Yolanda Leyda, i de Joventut, Neus Mulet; l’Alcaldesa del Rafol d’Almúnia, Estefania Rovira; des de Pego, el regidor de Cultura, Josep Mengual i el regidor d’Educació, Juan José Arbona. També representants de les associacions culturals: Dianium Dansa, Atzaïla de Pego, Casal Jaume I de Pedreguer o el club de Pilota Valenciana “El Nel” de Murla.

Aquesta actuació ha consolidat a la Muixeranga de la Marina Alta, com a una colla referent i una de les que actualment està tenint més projecció.
211 Visites
Hola!!