Un grup de joves pegolines aprèn a gestionar com la resta les percep a través de les xarxes socials

En el curs ‘Crea la teua imatge personal’ organitzat per Creama Pego, l’Ajuntament de Pego i la Diputació d’Alacant. El taller, amb una durada de 8 hores, ha estat impartit per David Cánovas i s’ha centrat en com potenciar la marca personal a través de les xarxes socials: facebook, LinkedIn, Twitter o un Blog.
Les noves tecnologies estan cada vegada més presents a la societat. Cada vegada s’estenen a més camps. En el cas que ens ocupa, el laboral, és cada vegada més comú configurar el propi CV, però no un CV com els que fins ara coneixíem, sinó un CV que allarga les seues branques per totes les xarxes socials. El que mostres pot ser rastrejat. Això és el que dimarts i dimecres, un grup de joves pegolines van explorar al taller ‘Crea la teua imatge personal’ que ha organitzat Creama Pego, l’Ajuntament de Pego i la Diputació d’Alacant.




Segons David Cánovas, el professor de taller este hauria de dur per títol ‘Personal Branding i reputació a Internet 2.0.’. Per què? Perquè la marca personal (que seria la traducció de personal branding ens fa prendre consciència sobre el que no hem de fer a través de la xarxa.




En l’actualitat les xarxes socials permeten a qualsevol empresa rastrejar-ho tot per a conèixer com eres. La informació que puguen recollir sobre tu la poden posar a prova en una futura entrevista personal. Allí intentaran saber si mentixes sobre algun aspecte que has deixat intuir algun dels teus perfils cibernètics.




Així, haurem d’anar en compte amb que és el que mostrem a la xarxa. Haurem de saber “gestionar com la resta ens percep”, que és del que tracta el curs de ‘marca personal i reputació a internet 2.0’.

David Cánovas definix eixa marca personal com a “empremta personal o, el que és el mateix, el saber fer i el saber estar d’una persona”. Feia notar que “el Curriculum Vitae no demostra tot el que sabem fer”. Per a complementar allò que som, se sol utilitzar el Blog. Esta modalitat és, segons Cánovas, l’eix central de la nostra biografia pública. Allò que marcarà tota la resta de xarxes socials en les que estem presents, ja que és on podem escriure articles i donar a conèixer les nostres habilitats. I es que recorda el professor que “a Internet tot deixa empremta”.

La marca personal està dividida en quatre esferes:

1- Una part pública, on es treballa el màxim nombre components a potenciar. La part pública és el que fem bé i el que se sap.

2- Una part cega, en què la resta veu coses de nosaltres que nosaltres no detectem.

3- Una part secreta, en la que nosaltres tenim qüestions que sabem que no hem de traslladar a la vida o part pública.

4- Una part desconeguda, on hi ha coses que ni la resta ni nosaltres coneixem.

Tot apunta que, si no volem que ens traisca la tecnologia digital, hem de saber gestionar-la i projectar, a través de la força que hi té, el que ens interessa que sàpiguen de nosaltres. Ara només cal posar-se a explorar el ciberespai i dedicar-li una part del nostre temps.
584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!