Tot a punt per a assaborir la V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’

Una de les novetats d’enguany és que, sinó tots, la majoria de bars participants incorporen tapes sense gluten o, si algú en demana, se’ls podrà servir. També tindran cervesa sense gluten distribuïda per San Miguel. L’objectiu és que el major nombre de gent puga gaudir de la Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’. La Fira de la Tapa s’inaugura esta vesprada, a les 19h. A les 20h., es donarà a conèixer el veredicte del jurat del concurs de tapes. Dissabte 19, la Fira estarà oberta de 12 a 16h i de 19 a 00h. Diumenge 20, l’horari d’obertura serà de 12 a 16h.

Hui s’inaugura la cinquena edició de ‘Pego també tapeja’, un esdeveniment gastronòmic que, aconseguix reunir al voltant del Passeig Cervantes, milers de pegolins i pegolines i veïns i veïnes d’altres localitats. Desitjava la regidora de Creama, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Rosa Maria Ferrer, que esta nova edició de la Fira de la Tapa «conserve l’èxit de les anteriors edicions».

El mecanisme de la V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ és el mateix que els altres anys. Cada establiment participant, enguany en són cinc, tres menys que en edicions anteriors, oferirà tres tapes a elegir. En cada estand hi haurà informació sobre al·lèrgenes i, indicava la propietària del Moss de Pego, Mónica Miralles que «juguem sempre amb alguna tapa que no tinga gluten» per a poder arribar al major nombre de persones possible.

Esta idea la reforçava Marcos González remarcant que «farem tapes per a tots els públics, sobretot per als celíacs» i és que afirmava que «si no tots, quasi tots els restauradors tindrem tapes sense gluten» i especificava que «hi haurà tapes que per alguns clients portaran gluten i per a d’altres no». Així, les persones que indiquen que són celíaques «se’ls farà la tapa a postes per a elles, perquè puguen gaudir igual que la resta de la fira de la tapa». També indicava Marcos González que els establiments també disposaran de cervesa sense gluten.

Fernando Riera, d’El Vent de Llevant, apuntava que, en esta nova cita de la Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ pretenen «superar-se perquè la gent estiga contenta». En este sentit, Mònica Miralles, confiava que, esta nova edició, tinga «l’èxit que hem tingut estos anys enrere».

José Dominguis, propietari de Zorrilla Restaurant, confiava que tot i ser tres establiments menys en esta V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’, «els cinc que quedem ho fem prou bé per a què la gent s’anime a vindre» perquè el que «meneja és la gent. És la gent la que fa que les coses funcionen» i, concloïa que «nosaltres ho fem per ells».

Un dels moments estrella de ‘Pego també tapeja’ és quan es dóna a conèixer la resolució del jurat del Concurs de tapes, a la més innovadora i a la millor presentada. Això serà esta vesprada de divendres, poc després d’haver-se inaugurat la V Fira, al voltant de les 20h. Un jurat de restauradors de prestigi, serà l’encarregat de decidir.

Seguint els passos d’altres anys, en esta nova edició el preu de la tapa es manté en 1.5€ i el de la beguda en un 1€. Els tiquets es vendran en una taquilla única que estarà al final del Passeig Cervantes, recordava l’agent de desenvolupament local de Creama Pego, Alicia Carbonell.

Desvelaven l’ADL de Creama Pego i la regidora de l’àrea, les novetats d’esta V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’. Es tracta d’activitats complementàries com són l’actuació de la Xaranga Garanxa dissabte de vesprada. Dissabte de matí, hi haurà classe de ball a càrrec d’Eva Morera. A més, divendres de vesprada i dissabte de matí hi haurà activitats destinades exclusivament a xiquets i xiquetes.

Agraïen la participació de les persones que han concursat per a la tria del cartell anunciador de la Fira de la Tapa que enguany ha estat obra de Mar Folqués Devesa, qui podrà gaudir de les tapes de tots els establiments participants.

La V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ s’inaugurarà divendres 19 de maig a les 19h i estarà activa fins la mitjanit. Dissabte obrirà de 12 a 16h i de 19 a 00h. Diumenge l’horari d’obertura serà de 12 a 16h.

Concloïa la regidora de Creama i Promoció Econòmica, Rosa Mari Ferrer que, «si ells [referint-se als restauradors i les restauradores] no estigueren contents no seguiríem fent la Fira de la Tapa». Afirmava que «tots saben ja com ha de ser, quines són les normes. Ho tenen super assumit. Estan contents, tots treballem a gust i, al final, és el resultat d’això el que fa que, al final, la Fira siga un èxit».

La V Fira de la Tapa ‘Pego també Tapeja’ està subvencionada per l’Ajuntament de Pego i el Patronat Costa Blanca Gastronomia.

 

1639 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!