Quasi 500 obres candidates al Certamen de Pintura Vila de Pego

La fase d’inscripció del 45 Certament de Pintura Vila de Pego es va tancar el divendres amb un total de 496 obres presentades. Més que un rècord, l’alta participació d’artistes de tot arreu ha marcat una fita històrica. La regidora de Cultura, Laura Castellà, ha qualifica aquest fet com un “èxit rotund” propiciat pels canvis que incloïa la convocatòria d’enguany.

En primer lloc, s’ha modificat la manera de fer les inscripcions. I és que fins ara les persones participants havien d’enviar a la Casa de Cultura de Pego les seues obres candidates. Enguany això ha estat substituït per una inscripció online, a través d’una plataforma anomenada mundoarti, en la qual s’havia de reomplir un formulari i adjuntar imatges de la pintura. Així s’ha eliminat les despeses que suposava la participació per als artistes. A més, enguany s’ha reduït les dimensions dels quadres també. Però, aquestes no han estat les úniques novetats. Escoltem a Laura Castellà.


Des de hui el jurat té la decisiva i dificultosa tarea de seleccionar les quasi 30 obres finalistes entre les 496 candidates. És per això que enguany el tribunal està format per noms de relleu en el món de l’art. Estarà presidit per Vicent Todolí, president de la Comissió Assessora d’Arts Plàstiques, ex director de l’IVAM i director fundador del Museu Serralves, entre d’altres. Li acompanyen en aquest jurat Sandra Guimaraes, directora del centre cultural Bombas Gens; Rosa Maria Castells, directora del Museu d’Art Contemporani d’Alacant, el MACA; i Miroslaw Balca, artista polonés.

Per a Laura Castellà és un jurat excepcional. Tots quatre tenen fins al 20 de maig perquè per a aquesta data està fixada la reunió definitiva, en la qual escolliran una obra, la guanyadora de la 45 edició del Certamen de Pintura Vila de Pego.


La inauguració de l’exposició amb les obres finalistes, acte en el qual es donarà a conèixer la pintura guanyadora, serà finalment el divendres 4 de juny. Com ha avançat la regidora, la incògnita es mantindrà enguany fins a eixe moment.

Laura Castellà ha incidit en què els canvis fets en el format del Certamen han estat motivats per la situació actual, però, també per a recollir les inquietuds dels artistes.
915 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!